Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA REAKCIJA

Zbog radnice HŽ-a nitko nije stradao u nesreći kod Rijeke: 'Spriječila je tragediju'

Sudar vlaka i pružnog vozila nedaleko Rijeke, nema ozlijeđenih
Nel Pavletic/PIXSELL
11.12.2023.
u 21:01

Iako je materijalna šteta velika, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, i to zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika HŽ-a i kolegice na kolodvoru.

U ponedjeljak se dogodila ozbiljna željeznička nesreća blizu Rijeke, između kolodvora Meja i Škrljevo, kada je teretni vlak, dug 311 metara, naletio na vozilo za održavanje pruge i iskočio iz tračnica. Istražitelji pokušavaju otkriti zašto je vlak projurio kroz kolodvor Meja bez ikakvog kočenja, uzrokujući veliku štetu.

Darko Barišić, član Uprave HŽ Infrastrukture, izjavio je za Danas.hr da se istražne radnje još uvijek provode te da će biti potrebno vrijeme prije nego što se utvrdi točan uzrok nesreće. Očekuje se da će istražitelji završiti svoj posao u utorak poslijepodne.

Također, stanje pruge i oštećenja od kukuruza, koje je teretni vlak prevozio, bit će detaljno procijenjeni nakon što se pruga raščisti. Planirano je da se radovi na raščišćavanju pruge izvrše s obje strane, rezanjem i izvlačenjem svakog vagona, što bi moglo trajati sedam do deset dana. Do tada će promet biti obustavljen, a za putnike su organizirani autobusi, kazao je Barišić.

Iako je materijalna šteta velika, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, i to zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika HŽ-a i kolegice na kolodvoru.

VEZANI ČLANCI:

- Kolegica Nikolina je radila u dnevnoj smjeni i ovom je prilikom pozdravljamo. Reagirala je na zadovoljavajući način, po pravilima - kazao je Barišić. - Ona je javila u Škrljevo našim drugim prometnicima (da se maknu) i tako je izbjegnuta tragedija. Želimo pohvaliti naše radnike koji su reagirali na zadovoljavajući način - dodao je.

Podsjetimo, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je komentirao što je mogući uzrok nesreće. - Nakon istrage znat ćemo što se tu dogodilo, ali po prvim naznakama, došlo je do otkazivanja kočnica - rekao je Butković. Tu informaciju Barišić za sada nije potvrdio.

VIDEO Prometna nesreća na brzoj cesti Solin-Klis

Komentara 2

DU
Deleted user
22:24 11.12.2023.

Šarm HŽ-a je što ovakav incident kod njih ne dovodi do procesuiranja odgovornih, odšteta, detaljnih istraga i promjena pravilnika u cilju izbjegavanja sličnih događaja nego će sada glavna tema biti povećanje neoporezivih isplata i potraživanje poticaja od ministarstva poljoprivrede budući da je količina kuruze uz prugu zasjenila urod po slavonskim poljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije