Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CILJ JE PRETVORITI U INSTITUT
Povratak na članak

Zbog proizvođača koke u Južnoj Americi pčele dobile svoje prvo utočište

U Međimurju je u lipnju lani zablježen nezapamćen pomor pčela, čiji uzrok nije utvrđen, no pčelari tvrde: To je zbog pesticida

Komentari 2

VE
Veco
18:16 27.01.2021.

Bestrzajac ne baljezgaj

VL
SI
sisavac
10:11 27.01.2021.

zašto i s kojim pravom je agencija međimurcima dala 100 eura po košnici, ako se ne zna uzrok pomora? dal su davali full iznos za kravu koja je oboljela nakon cijepljenja protiv jedne bolesti? nisu. zašto se i dalje ne zna uzrok pomora pčela u međimurju? par kila uginulih pčela dati na analizu nije problem. zašto nema rezultata? što se skriva? inače, kako je industrija meda jako raširena, trebali bi prihvatiti i činjenicu da danas ima najmanje deset puta više pčela nego prije 100-ak godina. nekad je bilo malo pčelara, pa i manje pčela. a divlji rojevi pčela su bili manji od današnjih, bez ikakve zaštite (nije ni bilo bolesti, al opet), proizvodilo se daleko manje hrane, i manje obrađivalo. ovo danas je pčelarenje jednako farmskom uzgoju životnja. u normalnoj sezoni pčelar će kile i kile šećera dati po jednoj košnici, tretirati ih kojekakvim sredstvima, jer bolesti ih jako napadaju, paraziti... kila šećera 5 kuna, kila meda 70 kuna. 'meda'. nemojte meni govoriti o pčelama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.