Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Zbog procjene vrijednosti kuće mora maknuti pse jer će ih veterinar sedirati

Foto: Privatni album
1/6
27.06.2017.
u 21:39

Sanja Ševarević u svom je domu zbrinula 13 napuštenih pasa, nekima od njih sedacija bi mogla ugroziti i život, posebno najstarijoj kujici kojoj je 11 godina

Iz kuće u kojoj stanuje, a bez koje bi uskoro mogla ostati zbog ovrhe, Sanja Ševarević iz Križa mora maknuti svoje pse kako bi se provela procjena vrijednosti nekretnine. U suprotnom, stoji u obavijesti Općinskog suda Velika Gorica, ispostava Ivanić Grad, veterinar koji će biti nazočan procjeni pse će uspavati.

U razgovoru nam je S. Ševarević obajsnila kako je pokušala dogovoriti da psi ostanu u zatvorenom dijelu dvorištu, da ih smjesti u podrum ili da ih premješta iz prostorije u prostoriju, no nije naišla na razumijevanje suda i osobe s kojom je razgovarala. Pa zar sud može narediti da joj samo tako ubiju pse, pitala nas je?

Spašeni s ceste

– Ne znam što napraviti. Imam 13 pasa, svi su spašeni s ceste, najstarijoj kujici je 11 godina. S kojim pravom sud donosi ovu odluku? To je zastrašivanje, pa gdje da ih sve maknem? Prijatelji i poznanici rade, a procjena je usred dana, nitko mi ne može pomoći – ispričala nam je S. Ševarević.

Što se zapravo krije pod napomenom da će se pse uspavati, znači li to da će ih usmrtiti ako ih vlasnica ne makne, te prema kojim ovlastima Sud donosi takve odluke, pitali smo Općinski sud u Velikoj Gorici.

- Kod ovog suda u tijeku je ovršni postupak. Prilikom očevida 15. ožujka 2017., a radi procjene vrijednosti nekretnine, sud i sudski vještak bili su onemogućeni u obavljanu sudske radnje. Iako upoznata s datumom očevida, Sanja Ševarević nije omogućila nesmetani ulazak u nekretninu već je u dvorištu ostavila veći broj pasa. Novi očevid zakazan je 29. lipnja uz sudjelovanje bravara, punoljetnih svjedoka, policijskih službenika te veterinara, kao što je uobičajeno kada ovršenik opstruira rad suda svojim radnjama. Iako se sudska savjetnica nespretno izrazila, veterinar neće, kao što navodite, usmrtiti životinje, već će u okviru pravila svoje struke omogućiti nesmetano provođenje sudske radnje – stoji u odgovoru Jelene Rajić, glasnogovornice suda.

A procjena rizika

Iako smo pitali znači li to da će veterinar pse sedirati, konkretan odgovor na to pitanje nismo dobili. No, sve što je potrebno da se provede ovršni postupak, doznajemo, dopušteno je, pa tako i sedacija. Bez obzira što bi se provela izvan veterinarske ambulante, bez pretraga i bez prethodne procjene rizika za starije životinje. A upravo to najviše muči Sanju Ševarević. Kako bi veterinar u njezinoj kući odredio koliko je psu potrebno sredstva za sedaciju, tko bi bio kriv da se nekome od pasa bilo što dogodi?

– Moji psi su moja obitelj i nikako to ne mogu dopustiti. Problem je što je radni dan i nitko mo ne može pomoći. Dogovorila sam se s prijateljicom da pse smjestim u njezin stan. Nadam se samo da će svi preživjeti hodanje po toj vrućini, najviše se brinem za najstariju njemačku ovčarku. I nadam se da nas neće napasti neki od pasa koji se inače sami šeću. Ostat ću s njima dok procjena ne bude gotova, oni neka u kući rade što trebaju – kaže nam Sanja Ševarević. Dodaje, ništa joj ne vrijedi da netko kasnije i odgovara ako se psima što dogodi, njih ništa ne može zamijeniti.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
23:13 27.06.2017.

U našoj lijepoj državi bitno je da brinemo o Severini, da zločinci i ubojice hodaju slobodno, a male ljude gazi tko stigne. Fuj, sramoto od države!

KA
kafka
10:47 28.06.2017.

Luda žena. Što će joj toliko pasa a u digovima je.

ZE
zeus
15:15 30.06.2017.

Ma šta te briga što će joj toliko pasa, pa spašavala ih je. Todorića niste pitali šta će mu dvorac pokraj kućerine na Pantovčaku i seoskog imanja od kud je potekao. Njegove promašaje bez problema saniramo i hohšapleru pohlepnom nema ovrhe i popisivanja kuča. On se sigurno nije opteretio s 13 pasa, ovrhovitelji bi slobodno šetali danima popisujući imovinu. Jadnu ženu ste našli još propitivati p sprdati se!. Ajmo njezine dugove sanirati a ne gramzivu familije, a Todorića ima koliko hoćete.Godinama saniramo razne dugove; tajkuna, banaka. Pa što nebi i male ljude. Apsolutno sam protiv da moja plaća ide na saniranje dugova kvazi tajkuna!Ali ko nas šiša, premili premijer će nam reći da čuvamo radna mjesta, prvenstveno dakako menadžera u Agrokoru, pa obitelji a vidimo da je za šljakere počelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije