Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša mladež HDZ-a

Zbog premlaćivanja studenta Danijel Trupković i Željko Goršić dobili rad za opće dobro

Danijel Trupković, Željko Goršić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
17.04.2015.
u 09:37

Danijel Trupković, Željko Goršić i Vladimir Vogrinc ponovno su osuđeni za brutalno premlaćivanje Marka Jovkovića u prosincu 2010. godine u karlovačkom kafiću Astralis

Danijel Trupković, Željko Goršić i Vladimir Vogrinc ponovno su osuđeni za brutalno premlaćivanje Marka Jovkovića u prosincu 2010. godine u karlovačkom kafiću Astralis. Prvooptuženi Željko Goršić, koji je tukao Jovkovića i kasnije na parkiralištu automobilom pokušao pobjeći kroz masu i izbjeći dolazak policije, 2011. je osuđen na sedam mjeseci zatvora i oslobođen od optužbi za pokušaj bijega i ozljeđivanja ljudi na parkiralištu, da bi  mu isti sudac prije dva dana odredio kaznu za oba djela, za svaku po šest mjeseci, pa je odredio jedinstvenu kaznu od deset mjeseci zatvora.

No, kaznu zatvorom zamijenio je radom za opće dobro na slobodi tako da se jedan dan kazne zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

Goršić bi tako, zapravo, primjerice sadeći cvijeće ili čisteći ulice, mogao 'odguliti' činjencu da je nekoga pretukao!

Njegov stranački kolega i 'brat' u tučnjavama, Danijel Truković, kao trećeokrivljeni prije četiri je godine za premlaćivanje dobio također sedam mjesci zatvora, da bi mu kazna sada smanjena na šest mjeseci zatvora, odnosno također zamijenjan za rad na opće dobro na slobodi.

U zatvoru bi zbog događaja s kraja 2010. godine mogao završiti samo Vladimir Vogrinc. On je, nakon kazne od devet mjeseci zatvora koja je poništena, sada zaradio kaznu zatvorom od sedam mjeseci.

Podsjetimo, krajem 2010. trojac je u kasnim noćnim satima, bez povoda i razloga, a pod utjecajem alkohola, napao i brutalno pretukao tada 18-godišnjeg karlovačkog studenta Marka Jovkovića, zbog čega je on završio u karlovačkoj Općoj bolnici gdje ga je posjetila i tadašnja HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor i osudila divljanje svoje bivše mladeži.

Bivše jer su Željko Goršić i Danijel Trupković dvije godine prije napada na Jovkovića postali poznati široj javnosti zbog pijančevanja i demoliranja karlovačkog kafića River Pub. I zbog tog su cirkusa završili na sudu, dobili nepravomoćne presude po kojoj je Goršić morao platiti 20 obroka, odnosno 4160 kuna, a Trupković 3340 kuna. No, Županijski je sud poništio i tu, kao i presudu za premlaćivanje,zbog pogrešno i nepotpuno utverđenih činjenica, pa za demoliranje čekaju ponovno suđenje na karlovačkom Općinskom sudu.

Naime, zbog sličnih je činjenica Županijski sud poništio i presudu za premlaćivanje Jovkovića, i vratio ga Općinskom sudu na ponovno suđenje gdje je svo troje prije dva dana pred sucem reklo da nisu krivi za ono što se dogodilo Marku Jovkoviću. No, Leon Kovačić smatrao je kako su svi dokazi koje već ima u ovoj slučaju, te izjave svjedoka dovoljni da trojac istoga dana ispita, utvrdi da su krivi za slučaj  i ponovno nepravomoćno osudi.

>> Bivšem članu Mladeži HDZ-a kazna od 4160 kuna smiješna!

Komentara 8

LU
lukateli1
10:44 17.04.2015.

Bravo sudac! 1 dan u zatvoru zamijenjen sa 2 sata drustveno korisnog rada! Ma, bravo! Dakle, 7 mjeseci=cca 210 dana zatvora = 420 sati sadnje cvijeca na svjezem zraku uz pivicu u dzepu = cca 1,5 mjesec laganog rada bez da se oznojis! Da su mog sina pretukli, ja bih se na njihovom mjestu okretao nocu kada hodam gradom!

Avatar germanikus
germanikus
11:57 17.04.2015.

Super i veliki bravo za hrvatsko Krivosuđe..drugi put kad nekoga ubiju dobit će malo teži ukor!Strava od države i kre...tena u Krivosuđu!

ZA
zambezi
10:46 17.04.2015.

Bas me zanima da li bi ih tako osudio sudac da su njegovo dijete premlatili?! A izgleda dok nekog ne ubiju,nece bit u ćuzi. Uostalom,koja je poruka presude? Samo nastavite ionako cete za kaznu cvijeće sadit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije