Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGREŠKA U SUSTAVU

Zbog pogreške nastao kaos u američkom zrakoplovnom prometu

zračna luka
AFP
19.11.2009.
u 16:36

Na najprometnijem aerodromu svijeta, Hartsfield-Jackson u Atlanti, letovi se odgađaju i kasne, a rasporedi letova moraju se unositi ručno zbog računalne pogreške.

Slična pogreška već se dogodila prošle godine, kad je, prema službenom objašnjenju, za zastoj izazvan računalnom pogreškom bila odgovorna "nekompatibilnost dvije baze podataka". Bilo kako bilo, zrakoplovni promet na američkom jugu doživio je prilične preraspodjele planova, a poneki zastoj zbog te situacije dogodio se i u najudaljenijim zračnim lukama, poput one u New Yorku.

Zračni prijevoznici i kontrolori leta uz ionako pune ruke posla i ispravljanje pogrešaka vjerojatno odvajaju i pokoji trenutak da zahvale višoj sili, ako u nju vjeruju, za to što se zastoj dogodio danas, a ne tjedan dana kasnije, kad bi sigurno izazvao veći kaos. Naime, idući tjedan je američki praznik Dan zahvalnosti koji žitelji SAD-a po tradiciji provode uz pečenu puricu, kukuruz i bundeve, u znak sjećanja na prve doseljenike kojima su domoroci pomogli da prežive oštru zimu otkrivši im što je sve u Novom svijetu jestivo.

Na taj praznik tradicionalno se okupljaju obitelji te je tada promet, i na cestama i u zraku, najgušći. Do tada će valjda biti ispravljene sve računalne pogreške...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije