Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na rubu izdržljivosti

Zbog parazita u sebi trpi nepodnošljive bolove: 'Zasad nema rješenja'

Foto: Wikimedia/Pixabay
1/2
15.09.2020.
u 15:44

- Više je parazita nego prije, odnosno, više su vidljivi pod kožom. Infekcija je uznapredovala, a to najbolje vidim po bolovima koji su česti i dulje traju. Nekad imam bolove koji su na rubu izdržljivosti - govori 34-godišnjak  iz Đulovca

Milan Barić iz Đulovca već četiri godine živi s parazitom u sebi. Riječ je o parazitu vrste Toxocara koji uzrokoje toksokarozu, infekciju nematodnim askaridnim larvama koje inače zaražuju životinje. Prošao je mnoge bolnice, probao razne lijekove - i dalje ne postoji trajno rješnje.

Jajašca Toxocare canis, T. cati i drugih životinjskih askardinih helminata sazrijevaju u tlu te zaražuju pse, mačke i druge životinje. Jajašca iz njihove stolice mogu biti unesena u probavni sustav ljudi te sazrijevaju u ljudskim crijevima. Larve prodiru kroz stijenku crijeva i mogu migrirati kroz jetru, pluća, CNS, oči ili druga tkiva. U čovjeku mogu biti mjesecima, pišu Vijesti.hr.

Milanovi problemi započeli su prije otprilike četiri godine.

VIDEO Milan (34) već četiri godine živi s parazitom u sebi: "Imao sam osjećaj kao da mi je nešto u očima jer su me jako pekle!"

- Počeo sam osjećati umor i probadanje prsištu pri naporu, te su mi se pojavile dvije male izbočine pod kožom. Za infekciju sam saznao kada sam otišao kod oftamologa na pregled. Imao sam osjećaj kao da mi je nešto u očima jer su me jako pekle. Nakon pregleda sam poslan na testiranje na toxoplazmozu i toxocarozu i test je bio pozitivan na toxocarozu - započinje svoju priču 34-godišnjak koji se ubrzo suočio s kroničnim umorom, bolovima u rukama, vrtoglavicama, gubitkom ravnoteže, mučninama i poremećajem sna.

Nakon neuspješnog liječenja u više bolnica u Hrvatskoj, pokušao je i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, ali do sada nisu pronašli trajno rješenje.

- Više je parazita nego prije, odnosno, više su vidljivi pod kožom. Infekcija je uznapredovala, a to najbolje vidim po bolovima koji su česti i dulje traju. Nekad imam bolove koji su na rubu izdržljivosti - govori.

Svoju priču je javno ispričao jer se nada da će mu se netko javiti sa sličnim/istim problemom. Uz to, želja mu je pomoći drugima kako ne bi, zbog ovakvog problema, potrošili novaca i vremena, kao i patnje koliko je on.

Ključne riječi

Komentara 4

BR
brasasuhonik
23:36 15.09.2020.

Jesi probao Dalben tablete 400mg

TI
Tinki1
12:20 16.09.2020.

Potražite na google-u Institut za detoksikaciju organizma i kontaktirajte ih

Avatar ŠišJuha
ŠišJuha
18:01 15.09.2020.

Litru šljivovice na dan i za tjedan dana će sve biti riješeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije