Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predao se policiji

Zbog osiguranja lažirao smrt, no uzrokovao je neviđenu tragediju koja je šokirala milijune

nesreća
Foto: Getty Images
1/2
17.10.2018.
u 21:57

Svoj plan nije rekao supruzi pa je ona tri tjedna nakon njegove 'smrti' utopila sebe i djecu te je ostavila oproštajno pismo

Nevjerojatna tragedija dogodila se u Kini gdje je jedan muškarac lažirao vlastitu smrt kako bi dobio novac od osiguranja, no zbog toga je ostao bez supruge i djece.

Naime, svoj plan nije rekao supruzi pa je ona tri tjedna nakon njegove 'smrti' utopila sebe i djecu te je ostavila oproštajno pismo.

Muškarac (34) se sada predao policiji i priznao je što je učinio. Policija ga tereti za prijevaru osiguranja te namjerno oštećenje imovine.

Foto: Weibo

Cijela priča započinje početkom rujna kada je 34-godišnjak sklopio osiguranje vrijedno milijuna juana (oko 930.000 kuna), a to nije rekao svojoj supruzi iako je nju naveo kao osobu koja će dobiti novac od osiguranja u slučaju njegove smrti.

19. rujna unajmio je automobil koji je kasnije sudjelovao u prometnoj nesreći kada je sletio u rijeku, a u kojoj je muškarac navodno poginuo iako njegovo tijelo nikad nije pronađeno.

Policija je kasnije otkrila kako je imao kredite od oko 100.000 juana, piše BBC.

Dvadesetak dana kasnije, 11. listopada u ribnjaku u blizini njihove kuće pronađena su tijela njegove 31-godišnje supruge i sina (4) i kćeri (3).

Idući dan, muškarac se predao policiji. U snimci koja kruži kineskim društvenim mrežama plače i govori kako je posudio novac za liječenje kćeri koja je bolovala od epilepsije.

Njegova priča potaknula je brojne rasprave u Kini i otkrila goruće probleme s kojima se susreće tamošnje stanovništvo, a glavni je financijski pritisak na mlade obitelji.

>> Obitelj pretraživala rijeku pa se šokirali kada su vidjeli što su izvukli iz vode

Komentara 9

SA
samoborka
22:42 17.10.2018.

Boze oslobodi. Njegov jos postupak,koliko god nemoralan i lopovski bio, mogu razumjeti. Isao se prijevarom docepati novca koji mu je trebao i gotovo. Ali..ona..Ubiti svoje dvoje djece!? Znaci, nije ni probala tugovati pa doci k sebi, ili naci drugi/dodatni posaoo kako bi prehranila sebe i djecu ako je bila u financijskoj gabuli? Nego..ono..ups,sto cu sada!? Ok..idem utamaniti djecu.

SP
Sveti_pećinski
23:06 17.10.2018.

ovo ili je izmišljeno, ili je tip kompletan retardirani idiot.

MO
Mostar1
23:49 17.10.2018.

Laznjak Kinezi nemaju vise od jednog djeteta (ako se nesto nije promjenilo)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije