Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJSKA AKCIJA

Zbog oružja, eksploziva i droge uhitili 11 osoba

oružje
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/5
07.11.2013.
u 15:53

Od 11 uhićenih, njih deset su priveli, jedan je u bijegu dok se jedan nalazi na izdržavanju kazne u Njemačkoj

Nakon što su jučer policajci na području triju policijskih uprava Krapinsko – zagorske, Zagrebačke te Varaždinske priveli 11 osoba kod kojih su pretragom stanova, kuća i automobila pronašli vatreno oružje, streljivo, eksplozivna sredstva i drogu, danas je u prostorijama PU krapinsko–zagorske koja je koordinirala cijelom akcijom, održana konferencija za novinare na kojoj su novinari upoznati s tijekom akcije u kojoj je sudjelovalo stotinjak policajaca.

Od 11 uhićenih, njih deset su priveli, jedan je u bijegu dok se jedan nalazi na izdržavanju kazne u Njemačkoj. Policija je kod njih pronašla jedan puškomitraljez, dvije automatske i jednu poluautomatsku puška, pet pušaka s glatkim cijevima, dvije puške s užlijebljenim cijevima, pet pištolja, jedan ručni raketni bacač Zolja, tri optička nišana, jedan prigušivač pucnja kao i više komada nedovršenih prigušivača, tri puščane cijevi, više komada dijelova raznog vatrenog oružja, prikriveno vatreno oružje te 119 raznih dijelova za izradu prikrivenog oružja. Isto tako pronađena su i dva trotilska metka, 850 grama plastičnog eksploziva, 4,8 kilograma TNT-a, 28 elektrodetonirajućih kapisli, 5200 komada raznog streljiva.

Pronađena je i droga i to 15 grama kokaina, 167 grama amfetamina, 120 grama marihuane, 54 grama konoplje, jedna stabljika konoplje i dvije digitalne vage. Iako policija nije željela otkrivati imena, najpoznatiji među uhićenima je Mirko Vugrek iz Novog Golubovca koji je prije sedam godina uhićen u Uskokovoj akciji Okidač i zajedno sa svojim bratom Ivanom, koji ovog puta nije priveden, osuđen na godinu i pol zatvora. Vugreki, koji su u vrijeme Domovinskog rata za Hrvatsku vojsku namjeravali proizvoditi kratke strojnice Agram 2000, no one nikad nisu ušle u serijsku proizvodnju, tada su osuđeni zbog kućne proizvodnje i prepravljanja oružja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije