Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆE

Zbog onečišćenja zraka u Pekingu prvi put proglašen crveni alarm

Peking
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.12.2015.
u 08:08

Zbog velikog onečišćenja zatvorene su škole i zaustavljeni vanjski građevinski radovi

U Pekingu je prvi put proglašen "crveni alarm" zbog velikog onečišćenja zraka, prenosi BBC. Ova uzbuna najviše razine trebala bi trajati do četvrtka.

Zbog velikog onečišćenja zatvorene su škole i zaustavljeni vanjski građevinski radovi, a građani su upozoreni da vani provode što manje vremena, što su mnogi odlučili zanemariti.

Onečišćenje zraka mjeri se prema udjelu opasnih sitnih čestica PM 2.5, a Svjetska zdravstvena organizacija smatra da je udio od 25 mikrograma po kubičnom metru sigurna razina. Prema pekinškom centru za nadzor okoliša, u ponedjeljak je izmjereno 208 mikrograma, dok je prošlotjedni udio bio čak 666 mikrograma po kubičnom metru, prenosi RT.

Ovo je prvi put da je Kina proglasila crvenu uzbunu u sklopu novog sustava s četiri razine, koji je usvojen prije nešto više od dvije godine. Međutim, u prošlosti je bilo i gorih slučajeva onečišćenja zraka pa uzbuna svejedno nije bila proglašena, što je nailazilo na kritike, pa je možda ovaj put došlo do uzbune zbog sve većeg pritiska javnosti.

>> Na ulicama Pekinga s dovoljno juana sve je dostupno

>> Zbog smoga modelima je ugroženo zdravlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije