Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR ŠUICI

Zbog ometanja TV signala po pomoć u Bruxelles

antene
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.11.2013.
u 07:59

Hrvatska bi trebala zatražiti intervenciju Skupine za politiku radiofrekvencijskog spektra, tijela koje djeluje pri Europskoj komisiji

Problem hrvatskih građana koji žive na jadranskoj obali a ne mogu pratiti HRT zbog ometajućeg talijanskog RTV signala mogao bi biti riješen kad bi Hrvatska zatražila intervenciju Skupine za politiku radiofrekvencijskog spektra, tijela koje djeluje pri Europskoj komisiji.

Proizlazi to iz odgovora koji je od Europske komisije dobila europarlamentarka Dubravka Šuica na pitanje što Bruxelles može učiniti kako bi stanovnici od Istre do Dubrovnika mogli “u miru gledati televiziju i slušati radio”.

Komentara 3

DU
Deleted user
08:31 14.11.2013.

Stavili ste sliku koja prikazuje antenski sustav za mobilne komunikacije... koje inace nemaju veze sa RTV :)

Avatar Nexus
Nexus
09:33 14.11.2013.

Nisu problem Italijani, vec je problem u preslabim odasiljacima hrvatske digitalne, a isto tako i anlogne mrezte. OiV se izgovara na Italijane i tvrdi da je njihov sustav tehnicki ispravan i da odgovara normativu. Cinjenica je da je sustav pre slab i da je pokrivenost pre rijetka. Recimo u Pozeskoj kotlini nema Italijana. Problem s prejakim Talijanima imali su i Svicarci. Oni su to rijesili tako da su pojacali svoje odsiljace koji su onda smetali Talijanima pa su se onda dogovorili bez kadije I diplotaske prepirke po parlamentima.

LI
libero
12:15 14.11.2013.

Istrijani se ne bune jer oni itak gledaju svoju talijansku tv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije