Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE NA CESTAMA

Vozači oprez! Zbog olujnog vjetra i snijega zatvoreno više cesta

Ilustracija
Foto: Dino Stanin/Maja Santosi/PIXSELL
1/3
03.12.2019.
u 07:33

Na Jadranu će u ostatku dana puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim i ponegdje orkanskim udarima

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene državne ceste: Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Dobroselo-Mazin-Bruvno, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina) na: autocesti A7 čvora Draga-čvor Šmrika i LC58107 Križišće-Kraljevica, a dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj-Karlobag.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su katamaranske linije: Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Split-Hvar-Korčula i trajektna linija: Prizna-Žigljen.

DHMZ: Prognoza za utorak

Postupno kidanje naoblake, a još je u prvom dijelu dana malo kiše moguće na krajnjem jugu, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda Hrvatske za utorak.

Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim i ponegdje orkanskim udarima. DHMZ je stoga za područje Velebitskog kanala izdao crveno upozorenje, dok je za ostale dijelove Jadrana izdano žuto i narančasto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 na kopnu, od 9 do 14 stupnjeva Celzijusovih duž obale i na otocima.

>> Pogledajte i ovaj video: Pijavica u blizini Lokruma (13.11)

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
07:39 03.12.2019.

a baš ste morali staviti sliku nelegalno sagrađenih molova, stepenica, na obali, na javnom pomorskom dobru... gdje je to? i tko je investitor? mađar, poljak, slovak? ili nijemac? a vjetar, snijeg, to je, ako netko ne zna, uobičajeno zimi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije