Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilna kiša

Pune ruke posla: Zbog nevremena u Zagrebu vatrogasci intervenirali 150 puta

Zagreb: Potpuno poplavljen podvožnjak u Škorpikovoj ulici
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/10
24.09.2019.
u 09:20

U Zagrebu su za promet bili zatvoreni podvožnjaci u Čulinečkoj i Škorpikovoj ulici, kod retencije Štefanovec zbog izlijevanja vode za promet je zatvorena cesta, dok se na Branovečkoj cesti odronila zemlja te se promet odvija otežano uz naknadno postavljenu signalizaciju

Zbog nevremena koje je u ponedjeljak navečer zahvatilo Zagreb i dijelove Zagrebačke županije (Zaprešić, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Velika Gorica) Županijski centar 112 zaprimio je više stotina poziva, a vatrogasci su tijekom noći intervenirali 150 puta na području grada te 40-tak puta na području Županije.

Kako su izvijestili u utorak iz Ravnateljstva civilne zaštite, uglavnom se radilo o ugrožavanju prometa zbog velike količine vode na kolniku, začepljenja odvodnih kanala, poplavljivanja podrumskih stanova, podrumskih prostorija obiteljskih kuća i poslovnih prostorija te dvorišta.

U Zagrebu su za promet bili zatvoreni podvožnjaci u Čulinečkoj i Škorpikovoj ulici, kod retencije Štefanovec  zbog izlijevanja vode za promet je zatvorena cesta, dok se na Branovečkoj cesti odronila zemlja te se promet odvija otežano uz naknadno postavljenu signalizaciju.

Na području Zagreba palo je u prosjeku od 60 mm/m2 kiše na zapadu grada, do 98 mm/m2 na istoku grada. Na području Velike Gorice zabilježeno je 95 mm/m2 oborine.

Jako grmljavinsko nevrijeme s područja Italije jučer popodne se premjestilo nad more srednjeg Jadrana, a potom je stiglo i do obale. Do 21 sati najviše kiše je palo u Starigradu Paklenici, čak 54 litre po kvadratnom metru, piše Dalmacija danas. Kako kiša i dalje pada, moguće je da samo danas padne količina oborine koja odgovara prosjeku za rujan. Otok Molat je primio 43 mm kiše, Zadar 37, a na Dugom Otoku je palo od 24 do 28 mm. Obilnija kiša je pala i na krajnjem jugu Dalmacije. Oko 21 sati grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je otok Vis.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:43 24.09.2019.

Ova kiša je bila dobar test za sve projektante odvodnje koji su sudjelovali u raznim rekonstrukcijama ulica. Grižansku već dvije godine uređuju, a ona je poplavljena još više nego prije rekonstrukcije. Dankovečka je prošla radove prije nekoliko godina, ali i dalje je sve loše. Jednostavno je netko zaboravio postaviti šahtove, pa kod manjeg pljuska ulica pliva. Baš nam je super :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije