Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust
Povratak na članak

Zbog neponištene stare, ne vrijedi mu ni nova prometna

Iako je još prije pola godine uredno prošao na tehničkom pregledu, platio sva davanja i registrirao vozilo, Bjelovarčanin dobio obavijest da plati 700 kuna kazne

Komentari 26

PT
ptica2
10:01 13.03.2011.

A ti samo kopaj.

VL
MD
mr.D
00:39 13.03.2011.

mi ne da tjeramo strane investicije , vec tjeramo i vlastite ljude

VL
JA
Jablan
12:12 13.03.2011.

Hocemo u Europu pa ce se valjda i tu nesto promijeniti, naime cemu registracija svake godine ako je auto jedom registriran i ima tablicu, to je samo prigoda da se kasira. Druga stvar je kontrola tehnicke ispravnosti koja se provodi svake dvije godine (npr. u Njemackoj).

VL
SU
surkwast
14:27 13.03.2011.

Trenutni otkaz djelatnici. Kazna 100.000 kn za stanicu. Pa kada birokrati počnu gubiti radna mjesta a institucije kazne nešto će se promjeniti.

VL
TE
tester
18:55 12.03.2011.

ovo nije bedastoća,ovo je idiotizam. isto kao kada vam ne priznaju kopiju osobne karte (na kojoj je vaša slika),nego morate još donijeti potvrdu o prebivalištu,u kojoj pišu isti podaci kao i na osobnoj,ali BEZ slike...pa zatim prilikom prijave automobila morate donijeti potvrdu o plaćenoj cestarini,iako je samim žigom u prometnoj evidentno da je ista plaćena...idiotizam do idiotizma,a sve kako bi birokracija imala što raditi...

VL
KL
klanac
22:54 12.03.2011.

Ako su prošle godine ispisali preko 1200 kazni sa istog osnova očito da ljude nisu obavjestili što trebaju napraviti nakon tehničkog pregleda.

VL
Avatar ShuPac
ShuPac
23:59 12.03.2011.

Ovo je totalna smijurija. Prije svega molim djelatnike VL da maknu ovu sliku prometne dozvole koja uopće nije ona o kojoj se govori. Samom tom slikom ste me doveli u zabludu jer se u njoj jasno vidi da ima još 4 polja za unos registracije. No da se vratim na problem. Ovakve stvari se ne događaju u STP HAK-a nego samo u stanicama čiji je vlasnik Euroherc, mafijaška osiguravajuća kuća koja je leglo prevara, a sve blagoslovljeno od strane HDZ-a Ako imate imalo mozga nikada nemojte ići kod njih osiguravati vozilo jer sve je OK dok nemate nikakvu prometnu, no kad se to dogodi bolje da se niste rodili.

VL
CH
chemica
01:13 13.03.2011.

Gledam po internetu, ali postupak u ovakvom slučaju se ama baš nigdje ne spominje. Bar ne na prvih nekoliko stranica u tražilici. Jasno je da nepoznavanje zakona ne oslobađa od odgovornosti, ali da baš svi skupa moramo biti pravni stručnjaci, malo mi je kretenski. Evo, spominje se odjava prometne u roku od 15 dana ako vozilo NIJE registrirano. I maloumnik može shvatiti da mora napraviti nekog vraga s prometnom ako nije registrirao vozilo. Ovaj nesretnik je valjda morao dobiti po piksi kako bismo i mi ostali \"naučili\". Evo, meni su još dva prazna mjesta u prometnoj. Hvala vam gospodine što ste dobili kaznu i odlučili postati vijest u novinama pa sada svi znamo što nam je činiti kada se nađemo u sličnoj imbecilnoj situaciji. Ma hebala vas sve skupa ovakva \"država\" da vas...

VL
OR
ordinaryhandsome
05:20 13.03.2011.

\"Ne znanje ne opravdava\" kažete policijo? Pa onda zaposlite nekoga s iole pameti u glavi kad donosite Zakone!!!! Kako čovjek koji je registrirao auto, i ima taj dokument može imat neregistriran auto??????? Jel vi shvaćate svoju glupost? Idiothi! U PM PM i ovaj government više! Onaj tko u ovom slučaju ne zna ste - vi! Ista kenjaža je bila i s onim naljepnicama o TP-u, koje je neka budala odjenom išla ljepit izvana! Bokte mazo! I onda se sere da je \"nema na šajbi\". - Ma nemoj srat da je nema! *** ps: ako je stara knjjžica već takav problem, dodajte još jednu 4 stranicu da stanu svi ti pečati (koji su ionako preveliki) i gotovo problem a ne zbog svojih propusta pisat normalnim urednim ljudima kazne. To bi bilo NEZNANJE blago rečeno. K tome još normalan autor redovnog dokumenta, da ima pameti, bi računao na takvo što. Džizs Krajst!

VL
TA
tatamlata
07:47 13.03.2011.

Neko (vise njih) je tu nesposoban i gadno su zabrljali! Nepovezanost pojedinih institucija tjera gradjane da trose tisuce sati na nepotrebna lutanja od mila do nedraga. Izdavanje nove knizice, odjava vozila i sve druge radnje u vezi toga trebaju sese moci uradit jednom mjestu a to je u stanicama za teh.pregled vozila. Imamo nesposobne kreatore zakona koji ne znaju ni cijenu benzina niti ih to interesira jer njih voze osobni vozaci koje MI placamo :(

VL
Avatar tkozna
tkozna
07:47 13.03.2011.

Vozači koji polože vozački ispit prije 5, 15, 25 ili više godina nikada više nemaju potrebu pročiati zakon o Sigurnosti prometa na cestama. Odtuda toliko neznanje i večina loših stavova o ovom prekršaju. Slažem se da je kazna previsoka možda čak i nepotrebna. Što mislite hoće li država uvesti kaznu ako vam istekne zdravstvena knjižica,pazi da neće, a za osobnu stiže kazna? Jasno sada!

VL
LO
lojtra
07:52 13.03.2011.

Ovo je velika glupost. Ako mu je NETKO već dao novu porometnu taj je trebao AUTOMATSKI zbrinuti staru jer bez stare ionako nije mogao obaviti registraciju a novu su mu ionako naplatili. Drugo, optužba i kazna koju je čovjek dobioo bi lako mogla biti protuustavna. Ako se učini prekršaj jedne vrste ne možete snositi odgovornost pri učincima druge vrste. Tj. ovdje, možete biti krivi za ne vraćanje i poništavanje dokumenta ali zbog toga NE MOŽETE imati neregistrirano vozilo kad ste registraciju obavili uredno. Ovo \"miriši\" po hadezeovskoj državnoj upravi koja je zapravo samo pogoršana verzija jugoslavenske državne uprave. Znači, snašlo nas je još gore od najgoreg!

VL
TO
tonc
08:27 13.03.2011.

@@@@ , jer neznanje nikoga ne opravdava. Neznanje? A šta je sa zakonima koji se usvajaju u paketima, o kojima se uopće u saboru ne raspravlja i prolaze hitne postupke? Kako da nešto saznaš kad uopče nemaš poima o čemuo čemu se radi i na koji je način nešto ozakonjeno i kada? To je sve ciganija, da se slijeva na muljaži novac u proračun, onaj isti kojeg su \"stručnjaci\" ispraznili. Zašto na tehničkom, kad izdaju novu saobračajnu ne ponište staru, zadrže je i transveriraju na obradu u centralu. Zašto? Zato da se sprijeće manipulacije sa starom jer se na osnovu nje može \"vani registrirati\" sasvim drugo vozilo. Ali koga briga, treba što više pomutnje da se stoka zbuni i da plača štibru mutibarićima, onima koji zakone donose....

VL
TO
tonc
09:06 13.03.2011.

@@@@ NEZNANJE NE OSLOBAĐA? Pa kako biti u \"ZNANJU\" kad se stalno zakoni proizvode kao na traci. Šta bi trebao stalno kupovati NN, kupovati pravne knjige, proučavati ustav, zakone, podzakone, propise, uredbe, izmjene, dopune, usaglašavanja, brisanja z. odredaba i td,td, kako nebi bio u \"NEZNANJU\" Kada raditi ako je tako? Kako to sve stići kad i struka ima problema sa time da slijedi zakonske izmjene? Pa onda svi možemo biti pravnici ako nismo u NEZNANJU ili u prilici plačanja kazni za sve nenaučeno. A kad to stići? U trečoj polovici dana? Ali treba na neznanju crpiti od sitnozubiča pa je takva zakonska odredba itekako dobrodošla za proračun..

VL
DU
Deleted user
09:59 13.03.2011.

Rješenje je jasno. Svaka službena osoba mora znati upravni i pravni postupak i po njemu postupati. Drugim riječima, nova dozvola nije mogla biti izdana dok stara nije poništena. Ovo je greška službenika a ne klijenta.

VL
KO
komando
10:31 13.03.2011.

Ovo nije normalno, meni je prije dvije godine zamjenu i poništenje stare prometne dozvole obavila službenica i zadržala kod sebe, vjerojatno je vratila poništenu na policiju.

VL
Avatar icka79
icka79
10:53 13.03.2011.

Kako je mogo dobit novu ak nije predo staru ili prijavio u Narodne.N? Kriva je službenica koja ga mu nije poništila staru i uvela ga u sustav!

VL
Avatar icka79
icka79
10:59 13.03.2011.

Osim toga pun k..ac mi je više njihovih zakona,formulara,šetanja,kad idem nekaj vadit zlo mi je od samo misli da moram ić,a o sudovima koji ne vežu predmete,beru korumpiranu lovu ,javnih bilježnika,svog sranja od prava i pravosuđa,zapravo sve da ti oteža život,a još i rade samo prijepodne velika večina njih ! Užas ko bu to sredil!?

VL
BA
baš
12:53 13.03.2011.

Ovo je samo jedan od primjera kako država ne skrbi o svojim građanima nego gleda kako da ih odere na bilokoji način. Naime, prije svega ne poklanja se vjera službeniku nego stranci u ovakvim situacijama, drugo zakon i policija su toliko kruti da od besmisla naprave smisao, a smisao je u naplati i održavanju broja službenika koji to rade, na taj način opravdavaju se radna mjesta. Zbog čega ovakve stvari ne idu po službenoj dužnosti? Kako je moguće imati novu prometnu, a da stara nije odjavljena? Do kada ćemo mi raditi sve a da ništa ne radimo i da nitko ne odgovara. Do kada će policija biti sama sebi svrhom? Kako je to uređeno u drugim državama, onima koje su bolje od nas i u koje bi smo se trebali ugledati (nećemo se valjda uspoređivati s lošijima)? Kako neznanje ne opravdava građana, tako niti dužnosnike ne opravdava ovakvo sadističko iživljavanje nad građanima. Tko kaže da je ministar sluga naroda, on je vlast i to bezobzirna. Do kada će ti ljudi mrziti svoj narod a hvatati se za srce i vikati da ga vole? Pa tko ga nebi volio kad im je izvor života, zabave i love?

VL
JA
jankoprekobrda
14:11 13.03.2011.

A da se i kada se nadje netko tko ima dovoljno muda pa ponisti zivot nekom birokrati onda je to napad na sistem. Dokle cemeo morati trpiti ovakve birokratske gluposti i nepismene idiote ??

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.