Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed u čakovcu

Zbog neplaćenih 100.000 kuna prijeti bankrot Skloništu Prijatelji

sklonište prijatelji
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
15.04.2016.
u 10:00

Grad od prosinca prošle godine do danas nije odvojio niti jednu lipu za zbrinjavanje 200 pasa iako su prema Zakonu o zaštiti životinja jedinice lokalne samouprave dužne financirati rad Skloništa

Zaštitarsko ekološka udruga "Prijatelji životinja i prirode" sutra,16. travnja u 11 sati organizira protestnu šetnju centrom grada sa zaustavljanjem ispred Gradske uprave u 12 sati. Povod protestne šetnje je potpuni nedostatak financijske pomoći od strane Grada Čakovca za 169 pasa spašenih iz romskog naselja Kuršanec, koje administrativno pripada gradu Čakovcu od čega ih je 125 zbrinuto u Skloništu Prijatelji. Trošak zbrinjavanja tih 125 mahom bolesnih i ozlijeđenih pasa koji do sada iznosi preko 100.000,00 kn je u potpunosti na teret Skloništa i Udruge te je Sklonište zbog veterinarskih računa pred bankrotom i postoji mogućnost potpunog zatvaranja Skloništa.

ZEU "Prijatelji životinja i prirode" još od prosinca prošle godine aktivno sudjeluje u spašavanju životinja iz romskih naselja te je do sada u Skloništu zbrinuto gotovo 200 pasa.

Na žalost većina je pasa u izrazito lošem fizičkom stanju te zahtjeva dugotrajno i skupocjeno liječenje. Većina zbrinutih pasa je iz naselja Kuršanec koje spada pod Čakovec no Grad od prosinca prošle godine do danas nije odvojio niti jednu lipu za zbrinjavanje tih pasa iako su prema Zakonu o zaštiti životinja jedinice lokalne samouprave dužne financirati rad Skloništa, odnosno zbrinjavanje napuštenih pasa na svojem području.

Sklonište Čakovec registrirano je sklonište koje ima ugovore sa većinom jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji. Osim direktnim zbrinjavanjem životinja udruga ZEU "Prijatelji životinja i prirode bavi se i edukacijom i senzibilizacijom javnosti o problemu napuštanja životinja, a ponajviše pasa. Samo Sklonište ove godine slavi 15. rođendan te je do sada u njemu svoj spas, a nakon toga i novi dom, pronašlo preko 5000 pasa.

>> Bojao sam se pasa, ali Lili nisam mogao ostaviti u šumi

>> Štenci izbačeni uz rijeku Dravu, a muškarac se dan prije raspitivao o eutanaziji

Komentara 2

OK
okus
11:29 15.04.2016.

Međimurska županija ima love. Pokažite da se ne brinete samo za svoj džep.

Avatar plejer_as
plejer_as
07:41 16.04.2016.

a ja se pitam odakle toliki priliv raznoraznih kerova po našim gradovima, preko noći od čistih parkova i ulica je postalo neizdrživo jer je sve popišano i usrano a vlasnici natežu te jadne spodobe od nemila do nedraga... zaleću see u restorane, dućane, ljekarne... na svakoj terasi je bar jedan pas a žive na balkonima zgrada i laju na svakom katu. Pojavili su se i pseći komarci, papatachi i hvala Bogu da još nitko nije umro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije