Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povreda dužnosti

Zbog nedoličnog ponašanja smijenjen policijski načelnik: Bio u društvu uhićenog člana narkobande?

Zagreb: Policija o saznanjima u vezi ubojstva bankara  Ibrahima Dedića
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.05.2023.
u 15:43

Glavni ravnatelj policije će protiv načelnika podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti

"Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović jučer je podnio zahtjev za da ga se na osobni zahtjev, u skladu s člankom 61. stavak 1. u vezi članka 59. stavka 3. točka 1. Zakona o policiji razriješi s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske", objavio je danas MUP.

Uvažavajući razloge zbog kojih je zatražio razrješenje, Zvonimir Petrović je s današnjim danom razriješen s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske. 

"Također, glavni ravnatelj policije Milina će nadležnom disciplinskom sudu MUP-a, protiv njega  podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije", dodaju u policiji.

Nisu naveli o kakvom nedoličnom ponašanju je riječ, no Jutarnji list neslužbeno doznaje da je načelnik ovih dana, kako pišu, poprilično alkoholiziran, bio u zagrebačkom lokalu u istom društvu u kojemu je bio jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dina Muzaferovića Cezara, a kojega su službenici PN USKOK-a došli uhititi.

VEZANI ČLANCI:

Zvonimir Petrović imenovan je za načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske tek nedavno, 23. ožujka 2023. Kako je tada naveo MUP, Petrović je rođen 1973. godine u Tomislavgradu (BiH), a tijekom svoje policijske karijere obavljao je poslove od policijskog službenika do nekoliko rukovodećih funkcija, dok je većinu karijere proveo u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Ključne riječi

Komentara 4

SI
siny
16:59 25.05.2023.

Ruka ruku mije!

PR
propalismoFranjoskroz
21:06 25.05.2023.

A recimo neki sadašnji ministri su nosili Sanaderove torbe pune ukradenog novca i to nije isto problem ??

DU
Deleted user
20:09 25.05.2023.

sve koji su herceg bosanci ili prve tri generacije porijeklom iz herceg bosne treba izbaciti iz državne uprave i svih državnih službi osobito policije i sudstva jer je u njih još prejaki ajdučki duh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije