Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Distribucija droge i vojnog oružja

Uhićenja na području nekoliko županija: Kriminalnu skupinu predvodio je narkobos iz Velike Kladuše

EKSKLUZIVNO: Potukli se Boysi i Torcida, ozlijeđeni muškarac ležao na ulici
PIXSELL
24.05.2023.
u 17:32

Akciju koodinira hrvatska policija, a u čitavu je priču uključena i DEA, američka agencija za borbu protiv narkotika

Uhićenja u više EU zemalja, pa i u Hrvatskoj, zbog sumnje u organizirani kriminal - preprodaju droge i oružja - koja su počela danas ujutro, a koju vodi hrvatska policija, Uskok i MUP potvrdili su tijekom dana objavom da se provode uhićenja i dokazne radnje zbog kaznenog djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta na području Zagreba, Rijeke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

Uključena i američka DEA

- Policijski službenici za suzbijanje kriminaliteta droga Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta uhitili su nekoliko osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Istovremeno, uhićenja i pretrage odvijaju se u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji, a postupanjima partnerskih policija koordinira hrvatska policija iz stožera u Zagrebu - navode iz MUP-a.

Doznajemo da je riječ o akciji koja se provodi u suradnji s Europolom gdje je policije pretresaju imovinu, stanove i osobe koje sumnjiče da su pripadnici međunarodne skupine za organizirani kriminal koja dulje vrijeme djeluje na području zapadne Europe. U čitavu je priču uključena i DEA, američka agencija za borbu protiv narkotika. Zločinačkoj organizaciji na teret se stavljaju kaznena djela vezana za neovlašteni promet opojnim drogama, oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe.

To se poklapa s pričom da je kod uhičenih u Hrvatskoj, a navodno su uhićene osobe iz Zagreba i Rijeke, pronađeno više od 100 kilograma kokaina i heroina te više od 100 kilograma hašiša, te pozamašne količine vojnog vatrenog oružja i eksploziva. Iako niti BiH Tužiteljstvo nije zbog akcije koja je još u tijeku htjelo izlaziti s ikakvim imenima, u javnosti u Hrvatskoj i BiH, pročulo se da je riječ o kriminalnoj skupini povezanoj sa Dinom Muzaferovićem iz Velike Kladuše o čijem je uhićenju prije pola godine u Njemačkoj pisao i Večernji list. Muzaferović, zvan Cezar, trenutno je u zatvoru u Italiji. Njegov odvjetnikTihomir Mišić kazao nam je da Dinu Muzaferovića ne zastupa u akciji koja se spominjala danas. 

POVEZANI ČLANCI:

 

- On je moj klijent po jednom drugom slučaju, i nisam angažiran u ovoj priči. U sklopu akcije koja se odvijala tijekom srijede, moja je klijentica Slovenka koja je već dva mjeseca u pritvoru zbog jednog drugog slučaja, no kroz spis se provlače i neki elementi iz ove akcije - kazao nam je Tihomir Mišić. U ovoj akciji navodno je osumnjičena i uhićena 21 osoba, među kojima je čak šest osoba uhićeno u Sloveniji, a dobar je dio uhićen i u BiH gdje je ekipa, na granici uz Hrvatsku, imala plantaže marihuane.

Likvidacija svjedoka

Kako je Večernjak već pisao, pretresi stanova i uhićenja nekih članova kriminalne skupine povezane sa D. Muzaferovićem, hrvatska policija provodi već duže vrijeme, a jedno od njih je bilo lanjskog rujna kada su u Zagrebu uhićeni BiH državljani Edin Balić i Adnan Žilić. kojima su specijalni u pretresu stanova pronašli drogu i oružje. I tada su bosanski mediji potvrdili te navode, rekavši da je riječ o dvojcu koji je bio u bijegu. Također, tada je navedeno da je među uhićenima i osoba koja je odgovorna za likvidaciju svjedoka - pokajnika Eldina Ćerimovića kojeg je BiH Tužiteljstvo imalo u predmetu Escobar koji je temeljen na zločinačkoj organizaciji koju je, kako su naveli, kao narkobos predvodio baš Dino Muzefarović s ciljem distribucije droge po zemljama EU.Svjedok je trebao svjedočiti protiv Muzaferovića i ostalih, te ispričati kako su djelovali, ali nje likvidiran.

>>VIDEO Vatrogasci gase požar u poslovnom prostoru na Krugama

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:44 24.05.2023.

Pao SDA, sada slijedi čišćenje jer nema više tko da drži ruku nad kriminalom.

KU
Kujttim
20:09 24.05.2023.

Slovenka koja je već dva mjeseca u pritvoru zbog jednog drugog slučaja je propjevala!!!

UJ
ujna
19:44 24.05.2023.

Pa iz te susjedne zelje samo zlo, puna ih Hrvatska, na žalost tih koji se deklariraju kao hrvati, popljačkali sve što se dalo, sišli sa planine i odmah u ministarstva, sama pamet a glavni doseg je znati potpisati se, pa onda kriminal kojega su isti nosioci i sada ja budem ispao da nekoga mrzim, ne volim, diskriminiram. Čast poštenim i radišnim ljudima sa tih prostora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije