Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosad nezamislivo

Zbog mogućeg izlaska iz EU sve više Britanaca traži irske putovnice

A UK Border Agency officer checks a passport in the North Terminal of Gatwick Airport, Sussex.  Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
06.03.2016.
u 09:13

Svatko kome je bar jedan roditelj Irac automatski dobiva mogućnost za irsku putovnicu, čak i ako je rođen u nekoj drugoj zemlji.

Zbog najavljenog referenduma o izlasku ili ostanku Velike Britanije u Europskoj uniji i mogućnosti da Britanija nakon tog referenduma izađe iz EU, povećan je broj zahtjeva za izdavanje irskih putovnica, piše Independent.

Britanski mediji pišu da je Irski ured za vanjske poslove objavio podatak kako je 2015. godina bila rekordna po broju podnesenih zahtjeva za izdavanje putovnica te zemlje, i da taj broj doseže i 70.000. Prema pravilima, samo građani Irske mogu dobiti te putovnice, ali se do njih može doći i sklapanjem brakova ili podrijetlom.

Svatko kome je bar jedan roditelj Irac automatski dobiva mogućnost za irsku putovnicu, čak i ako je rođen u nekoj drugoj zemlji.

>>Pusić kritizira Oreškovića zbog upotrebe izraza BREXIT: 'Ne bih to tako zvala'

>>Koje su najbolje putovnice na svijetu: njemačka prva, švedska druga, a hrvatska?

Komentara 8

Avatar babas
babas
11:01 06.03.2016.

Prve će EU početi napuštati istočnoeuropske ili mediteranske zemlje,odnosno one najsiromašnije.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
16:41 06.03.2016.

Zbog mogućeg izlaska iz EU sve više Britanaca traži irske putovnice a sve više hrvata traži besplatne karte za zabranjene koncerte marka perkovića thompsona kako be se domoljubno osnažili i zaboravili jadnu balkansku stvarnost.

SC
schwertransport
10:03 06.03.2016.

I moj pra pra pra pra pra djed je iz Dablina dokazi da nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije