Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
previše narudžbi
Povratak na članak

Zbog manjka stručnog osoblja u Njemačkoj obrtnici moraju odbijati nove poslove

ZDH problem vidi u "dugogodišnjem obezvrjeđivanju" zanatskih zanimanja i poticanjem studiranja uz istodobni pad broja učenika.

Komentari 8

KA
KaraMarko
14:23 17.09.2018.

Zaposlite vase muslimane koje uvozite...kako da ne...to nisu radnici..

VL
ST
Startrack
14:20 17.09.2018.

"Svi postali mali obrtnici i sada im nema ko da radi". Ovo je jako dobro primjeceno. U 21. stoljecu ako je neko i odlucio za gradjevnu sve su to poslovodje, kontrolori, obrtnicei (bez da svojim rukama rade) i nema koko vise tjerat karijolu. Ako si nedaj boze spreman da radis svojim rukama ali dovoljno pametan da nezelis tudju ruku izmedju tebe i musterije onda ti radna komora pije krv na slamku.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:01 17.09.2018.

srednji i mali obrtnici u njemačkoj imaju sve manji rast narudžbi, pa će kroz mjesec-dva ova priča postati sa drugačijim predznakom. trgovinski rat počinje rezati svom snagom. njemačka će pasti. opet. jedini rast im je u sektoru pranja veša, kuhanja halal hrane i čišćenju stanova imigranata. sve na državni trošak. glavne poluge nijemaca, strojogradnja, nema rast, unatoč 'procjenama' da imaju. pratite njihove stranice.

VL
TA
taxiico
12:04 17.09.2018.

"uči sine uči da ne moraš radit"

VL
ST
Startrack
14:16 17.09.2018.

Valjda bi u tekstu trebalo stajat "zanatlija" a ne "obrtnika".

VL
AA
aabbcc
12:41 17.09.2018.

svi postali mali obrtnici i sada im nema ko da radi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.