Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SDP-u

Zbog 'lex Maras' i Ranko Ostojić može biti kandidat?

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.05.2018.
u 10:16

Komisija je Marasovu kandidaturu, navodno, prvo odbila, i to zato što Maras nije bio na 50 posto sazvanih sjednica

U ponedjeljak navečer, kad je Gordan Maras predstavljao svoju kandidaturu za šefa zagrebačkog SDP-a, županijska izborna komisija koja utvrđuje pravovaljanost zaprimljenih kandidatura najprije je odbacila Marasovu kandidaturu, a onda, ni sat vremena kasnije, odluku promijenila. Potvrdilo nam je to nekoliko izvora iz zagrebačkog SDP-a koji tvrde da je Marasova kandidatura prvo odbijena, i to zbog “Baukova amandmana” prema kojemu se kandidirati ne može član koji je u prethodnom mandatu bio odsutan s više od 50 posto sjednica tijela kojeg je član.

Međutim, ni sat kasnije dogodio se obrat, a zbog čega, nije poznato. No u SDP-u se sada s pravom pitaju znači li to će se i svi ostali članovi koji se žele kandidirati za funkcije u stranci, poput primjerice Ranka Ostojića, moći pozvati na “lex Maras” i tako dobiti dozvolu za kandidaturu ako nisu bili na 50 posto sazvanih sjednica.

Inače, predsjednik zagrebačkog SDP-a Saša Molan jučer je kazao kako ne zna je li Maras bio na 50 posto sjednica ili nije, a na isto pitanje nije znao odgovoriti ni sam Gordan Maras.

Račan je SDP doveo na vlast, no njegov rezultat nije bio ni blizu Milanovićevom:

Gordan Maras
1/10
Ključne riječi

Komentara 9

TO
Torpor
10:18 23.05.2018.

Ostoja jos ima opekline od one kiseline kojom je crtao svastiku na Poljudu. Zato ga nema u javnosti.

DU
Deleted user
10:37 23.05.2018.

Nikad od sdp moderna nacionalna hrvatska socijaldemokratska stranka .... ....a potrebita je hrvatskom drustvu ...

Avatar Observer
Observer
10:23 23.05.2018.

Zar se drugovi jos nisu raspali ili agonija raspada jos uvjek traje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije