Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak osuđenog

Zbog kuma Sabe Matić “u misiji” u Vukovaru

Fred Matić
Foto: Duško Jarmaz/Pixsell
1/4
18.12.2017.
u 21:30

Bez Sabina dobrovoljnog odlaska teško da bi novi izbori donijeli promjenu s obzirom na to da je na prošlima premoćno pobijedio.

Ponovni dolazak Željka Sabe na čelo vukovarskog SDP-a doslovce je paralizirao tu organizaciju.

U gradskom odboru SDP-a koji broji 18 članova njih polovica, nezadovoljna povratkom pravomoćno osuđenog bivšeg gradonačelnika za pokušaj podmićivanja HDZ-ovih vijećnika, dala je ostavku tako da je odbor spao na devetero članova odanih Sabi s kojima novi predsjednik nema kvorum, a samim time ne može donijeti nijednu odluku.

Vodstvo SDP-a odlučilo je riješiti pat-poziciju u Vukovaru pa u “mirovnu misiju”, vjerojatno već ovog tjedna, šalje bivšeg ministra branitelja Predraga Freda Matića koji je ujedno i u kumskim vezama sa Željkom Sabom te dva člana Predsjedništva – Ivu Jelušića i Domagoja Hajdukovića. U ovom trenutku sva su rješenja otvorena, a koje će se odabrati, ovisit će o razgovorima izabranog trojca s članovima vukovarskog SDP-a. Ne uspiju li se svi članovi gradskog odbora složiti oko toga da zajednički nastave s radom, nije isključeno da će vrh stanke pokušati nagovoriti i Željka Sabu da se sam povuče, odnosno podnese ostavku i da se raspišu novi izbori za šefa vukovarskog SDP-a. Bez Sabina dobrovoljnog odlaska teško da bi novi izbori za šefa donijeli promjenu s obzirom na to da je Sabo na izborima pobijedio premoćno. Otvorena je i opcija da se ponovno raspišu izbori za članove gradskog odbora.

– U ovom trenutku sve je moguće. Idemo u Vukovar, razgovarat ćemo s ljudima i vidjeti što se da napraviti – kaže Jelušić.
I Fred Matić, koji je već jednom išao u Vukovar smirivati strasti u podijeljenoj gradskog organizaciji, kaže kako su u vukovarskom SDP-u najveći problem narušeni međuljudski odnosi.

– Tamo su se svi zabetonirali i sad imamo status quo. Tko se želi baviti politikom, neke stvari mora pregristi. Idem u Vukovar pa ćemo vidjeti. To treba riješiti što prije. Očekujem suradnju za dobrobit stranke – kaže Matić. Mnogi SDP-ovci s kojima smo razgovarali drže da je najveći problem upravo u činjenici da se Sabo odlučio ponovno kandidirati i da je to potez koji definitivno ne pomaže stranci. Jer, osim što ima pravomoćnu presudu za pokušaj podmićivanja HDZ-ovih vijećnika, Sabo bi uskoro mogao opet pred sud zbog još nekih otvorenih predmeta, što sve skupa SDP-u ne može donijeti nikakvu korist. S druge strane, dodaju naši izvori, jasno je bilo u kojem će se smjeru stvari razvijati nakon što se Sabo odlučio ponovo učlaniti u stranku početkom prošle godine nakon što je iz nje sam otišao.

Fred Matić
1/18

Ništa bolja situacija nije ni u splitskom SDP-u gdje je novoizabranom predsjedniku organizacije Goranu Koturu ponovo, nekoliko dana prije drugog kruga izbora, aktualizirana priča da je prošle godine napao kolegicu iz Vrgorca Katicu Glamuzinu. Sam Kotur u intervjuu Večernjem listu sve je nazvao lažima, a navodno napadnuta Glamuzina prije godinu dana cijelu priču nije prijavila ni policiji ni županijskoj organizaciji SDP-a.

Ipak, Predsjedništvo SDP-a svejedno je, na zahtjev potpredsjednika Rajka Ostojića, odlučilo ispitati što se točno dogodilo pa je na zadnjoj sjednici imenovalo i povjerenstvo za medijaciju u sastavu Romana Jerković, Rajko Ostojić i Arsen Bauk koji je ujedno i šef SDP-a Splitsko-dalmatinske županije. No, za razliku od Vukovara u kojem su određeni potezi mogući i gdje je situacija doista dovedena do razine da organizacija ne funkcionira, u Splitu je zasad nejasno što će imenovana trojka uopće napraviti i što uopće mogu s obzirom na okolnosti. Kotur, koji predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću i njegovim ljudima i nije baš po volji, teško da će ostati bez nove pozicije. No glasine, bile točne ili netočne, ipak bi ga mogle oslabiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije