Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Zbog krize treba razmišljati i o prekograničnom zapošljavanju

'18.02.2011., Cakovec - Nezaposlenost u Medjimurju sve vise kuca na vrata. Vise od 400 ljudi koji su bez  posla ili traze dodatni izvor prihoda prijavljuju se za popisivace stanovnistva i kontrolore.
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
25.02.2011.
u 11:31

Glavni je cilj projekta vrijednog 211.714 eura stvoriti konkurentno tržište rada povećavajući mobilnost radne snage u pograničnom području

ZALAKAROŠ - U mađarskom Zalakarošu održana je prekogranična konferencija u sklopu europskog projekta „Prema konkurentnijem prekograničnom tržištu rada“ (Mobile Region) na kojoj su osim projekta predstavljena i stanja na tržištu rada u Hrvatskoj i Mađarskoj. Glavni je cilj projekta vrijednog 211.714 eura stvoriti konkurentno tržište rada povećavajući mobilnost radne snage u pograničnom području koje čine županija Zala iz Mađarske, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Međimurska županija. O projektu je govorio Darko Radanović, a do kolovoza, do kad traje, u planu su još treninzi za stručnjake iz institucija za zapošljavanje, radionice za poslodavce, nezaposlene, učenike i roditelje. Jedna je od glavnih aktivnosti i izrada regionalnog internetskog portala na  kojem će se moći dobiti sve informacije i korisni savjeti o zapošljavanju u objema državama, a moći će se pretraživati i otvoreni natječaji za zaposlenja. S obzirom na gospodarsku krizu koja je glavni uzrok nezaposlenosti, potrebno je početi razmišljati i o drugim mogućnostima zapošljavanja, kao što je, na primjer, prekogranično zapošljavanje, istaknuto je u Zalakarošu.  

Međimurje je uključeno i u projekt “Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3″, vrijedan 94.500 eura. Partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Međimurska županija, gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće te Regionalna razvojna agencija Međimurje. Cilj je smanjiti nezaposlenost, naučiti nove vještine i obrazovanjem steći nova znanja.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije