Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Zbog kontakata s Rusima demokrati traže ostavku ministra pravosuđa

Jeff Sessions
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.03.2017.
u 22:41

Jeff Sessions tvrdi da s ruskim veleposlanikom nije razgovarao o izborima, ali priznaje da je imao kontakte s 25 stranih veleposlanika

Samo dan nakon vrlo uspješnoga govora predsjednika Donalda Trumpa pred Kongresom, u njegovoj administraciji otvorio se novi skandal koji bi u konačnici mogao rezultirati ostavkom ministra pravosuđa Jeff Sessionsa.

Dvije istaknute političarke iz redova demokrata, senatorica Elizabeth Warren i liderica demokratske manjine u Zastupničkom domu Nancy Pelosi pozvale su Sessionsa da podnese ostavku, i to zbog toga što je za vrijeme kampanje imao kontakte s ruskim veleposlanstvom u Washingtonu. 

Pelosi ga je izravno optužila za krivokletstvo zato što za vrijeme poprilično burnog saslušanja u Kongresu, na pitanje ima li saznanja o tome da je netko iz Trumpova predizbornog stožera kontaktirao s predstavnicima Rusije, Sessions nije ni spomenuo da je on imao takve kontakte.

– On nikada nije trebao biti potvrđen kao ministar pravosuđa jer mu ta funkcija omogućuje da nadgleda FBI i istragu koju federalna policija vodi o umiješanosti Rusije u predsjedničku predizbornu kampanju u SAD-u. On će u tome imati posljednju riječ.

Kakva farsa. To nije normalno. To nije lažna vijest, već vrlo ozbiljna prijetnja nacionalnoj sigurnosti naše zemlje – kazala je Elizabeth Warren. Jeff Sessions opovrgava da je s bilo kime iz Rusije tijekom kampanje razgovarao o temama koje se izravno tiču izbora, ali priznaje da je kao senator tijekom kampanje razgovarao s 25 stranih veleposlanika, među kojima i s ruskim.      

>> Prvi Trumpov govor pred zastupnicima i senatorima proglašen velikom prekretnicom

>> Trumpova savjetnica objasnila zašto se 'opustila' na kauču u Ovalnom uredu

Komentara 4

SA
Shariel Aron
16:36 03.03.2017.

Mislim da debelo pretjeruju.A koja je uopće svrha diplomacije,nego komunikacija sa drugim državama.Ovo mi više sliči na histeriju iz doba McCarthija.

DA
Darko1983
22:19 03.03.2017.

Ako neko pokuša dá spriječi hladni rat ?Ostaje bez glave?tako?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:23 02.03.2017.

Trump se zamjerio najboljim istrazivackim novinarima, to ce ga kostati krune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije