Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenske poplave
Povratak na članak

Zbog klimatskih promjena u Hrvatskoj će biti još većih poplava

Dovode do povećanja intenziteta oborina na kraće razdoblje i time do bujičnih poplava te do sušnih razdoblja i toplinskih valova, a to je scenarij koji se odigrao ove godine u Hrvatskoj

Komentari 12

DI
dinamojavolim1
14:47 17.10.2015.

dal mozete malo opsirnije napisat nesta o clanku o neredima u svedskoj???(ispricavam se sta ovdje to pisem ali tamo nisu dozvoljeni komentari)

VL
OB
Objektivno...
16:48 17.10.2015.

E..., ljudi... pa jel da opet zovemo onaj 060 koji je navodno broj Crvenog križa pa da malo pomognemo tim poplavljenim ljudima... Da ovi opet mogu pravedno raspoređivati našu lovu koja se oplođuje na njihovom računu. Čini mi se daa su se naši političari malo opekli kad su nas lani preko HTV pozivali da zovemo i zovemo a ni oni sami nisu znali put novca?

VL
FL
feliks.lorenz.33
16:52 17.10.2015.

Nije samo klima kriva - već i glupost onih na visokim položajima. Zašto? Da bi "zaštitili okoliš" zabranilili su čišćenje riječnih tokova vađenjem pijeska i šljunka. Tokovi su sve plići, primaju sve manje vode, obale postaju sve "niže" i voda teče polagano i rijeke se šire. Nasipi se prelijevaju jer su pravljeni za dublje vodotokove, kojima je voda od kiše do kiše - brže prolazila. Uz dublje tokove, bilo bi ipak lakše ljudima uz rijeke. "Štitimo prirodu" uz potapanje ljudi. Pitam se . dokle?

VL
OS
osica
18:31 17.10.2015.

"nema poplava dok Jakovina mjeri vodostaj"

VL
GU
gustirna
19:43 17.10.2015.

Pogodite zasto udbaski mediji ne pokazuju hrvatsku djecu kako gackaju po poplavljenim kucama ali islamisticku djecu trze kamerama kao de ne postoje veliki dezerteri tipa milanovic....

VL
DU
Deleted user
00:05 19.10.2015.

Klimatske promjene su uzrok samo 10% poplava. Najviše su sebično ponašanje primitivaca, koji su počupali i popalili šume kako bi betonirali i gradili na onom što su uništili. To su prije par dana priznali i gradonačelnici Šibenika, Kaštela, i Vodica.

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:33 17.10.2015.

To crveni liju suze zbog predstojećih izbora.

VL
DU
Deleted user
17:44 17.10.2015.

Budući da je čovječanstvo narušilo floru i faunu Zemlje dolazi do povratne reakcije ali pitanje koliko je to značajan faktor jer je već u geološkoj prošlosti Zemlje dolazilo do izmjene lednih i toplijih doba.

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
21:30 17.10.2015.

glas koncila i novinari velikog trgovišća nas namjerno neće podsjetiti da je hdz za vrijeme dok su bili na vlasti sa sanaderom, osnovali oko 1000 agencija za okoliš i poplave sa izmišljenim pozicijama sa basnoslovnim plaćama - koje nisu ništa radili. taj dio nam tuđmanisti prešute, ne smije se to znati. ali dok treba napadati gejeve ili ćirilicu onda idu analize i mišljenja bozanića bez problema.

VL
ZD
zdepar
11:18 18.10.2015.

ma ne treba graditi nasipe, treba ugroženoma poslati jakovinu - i stvar je rješena !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.