Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA IZ HRVATSKE

Zbog kaosa na austrijskoj granici reagiralo i Ministarstvo vanjskih poslova

Foto: EXPA/Pixsell
23.08.2020.
u 14:49

Ministar Grlić Radman kontaktirao je kolegu Schallenberga, Veleposlanstvo RH u Beču od jutarnjih sati u kontaktu je s austrijskim Ministarstvom vanjskih poslova, kao i Ministarstvom unutarnjih poslova

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zabrinuto je sinoć nastalom situacijom na slovensko-austrijskoj granici te je odmah reagiralo prema austrijskim institucijama i najvišim dužnosnicima, izvijestili su danas iz MVEP-a.

Ministar Grlić Radman kontaktirao je kolegu Schallenberga, Veleposlanstvo RH u Beču od jutarnjih sati u kontaktu je s austrijskim Ministarstvom vanjskih poslova, kao i Ministarstvom unutarnjih poslova, dok je pomoćnica ministra za Europu MVEP-a telefonski razgovarala s austrijskim veleposlanikom u RH.

U razgovorima je izražena zabrinutost situacijom te upućen poziv za žurnim pronalaskom rješenja za brži protok vozila i putnika, kako bi se skratilo zabrinjavajuće dugo čekanje na ulazak u Austriju, uključujući za potrebe tranzita.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavit će pratiti situaciju na austrijskoj granici i sukladno tome dalje reagirati. Vjerujemo da će se uskoro pronaći rješenje, na dobrobit svih putnika kako bi što prije stigli na svoja odredišta, a zadnje informacije iz austrijskog MUP-a govore o olakšavanju strogih mjera i postupaka te ubrzanju protoka vozila i putnika pri ulasku u Austriju.

Komentara 10

JB
JOKI_BROKI
15:48 23.08.2020.

Poslat humanitarnu pomoc u austriju, pod hitno.

LA
lak0
17:42 23.08.2020.

Interesantan komentar na austrijskom forumu: "Kancelar Kurz razmišlja na kratke (kurz) staze😊

DU
Deleted user
16:01 23.08.2020.

Nisam skužio jel Radman zvao Kurtza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije