Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgradnja pročistača

“Zbog kamiona na projektu ISPA pucaju nam zidovi i temelji”

mekusje01
kristina štedul fabac/pixsell
18.08.2010.
u 09:11

Prva oštećenja pojavila su se izgradnjom pristupne ceste gradilištu, a unazad 20-ak dana napuknuća su učestalija, kaže obitelj Grković-Mrkalj.

Plašimo se da će, dok se sagradi pročistač otpadnih voda, od naše kuće ostati ruševina, kažu Rajka Mrkalj i Željko Grković.

 Pucaju pločice i podovi

 Nevjenčani supruzi žive s kćeri Željkom u Gornjem Mekušju, karlovačkom prigradskom naselju u kojem se ostvaruje vjerojatno najveće komunalno ulaganje u povijesti grada na četiri rijeke - pročistač otpadnih voda Karlovca i Duge Rese. Njihova je kuća vidljivo oštećena. Pukotine pronalazimo na unutrašnjim i vanjskim zidovima, te na podu, što govori o tome da pucaju i temelji kuće te karlovačke obitelji.

 – Prva oštećenja nastala su izgradnjom prilazne ceste gradilištu, a unazad dvadesetak dana oštećenja su sve učestalija – tvrdi Željko Grković.

 Rajka Mrkalj kaže da je ostala zatečena kada su joj, prilikom rada u kuhinji, naočigled popucale zidne pločice. U istoj je prostoriji napuknuo pod. Supružnici to povezuju s intenzivnim prometom teretnim vozilima koji na gradilište i s njega prolaze njihovom ulicom.

 – Svakog dana kuća nam se dodatno ošteti. Pratimo razvoj pukotina za dana. Uistinu strahujemo za svoj dom – kažu Rajka i Željko.

 Tvrtka Grama inženjering iz Karlovca napisala im je ponudu za obnovu kuće vrijednu 36.134,69 kuna. Međutim, Ž. Grković je umirovljenik, supruga je nezaposlena. Dijete im je prvašić. Za materijalnu pomoć obratili su se Gradu, no neuspješno.

 – Novca za obnovu nemamo, a ni za pokretanje sudskog spora protiv Grada zbog odštete – kaže Željko Grković.

 ViK ne zna za slučaj

 Za parničenje ipak, kako kažu u Gradu i gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija, ulagača u projekt izgradnje pročistača, nema potrebe.

 – Dajemo odštete po protokolu. Već smo isplatili desetak tisuća kuna odšteta, uglavnom zbog oštećenja poljoprivrednog tla. Vještak kojeg angažiramo utvrdi postoje li oštećenja i jesu li uzrokovana našim djelovanjem, a potom, ako jesu, štetu nadoknadimo. No, prije svega je potrebno da nam se obitelj Grković-Mrkalj javi – kaže Zdravko Eremić, zamjenik direktora Vodovoda i kanalizacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije