Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAJALI SE

Zbog izbačenih HDZ-ovaca raspada se Časni sud: I Zdravka Ramljak podnijela ostavku

Andrej Plenković
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
22.11.2019.
u 16:52

Izvori iz gradskog HDZ-a otkrivaju da je i Ramljak poslala pismo članovima Časnog suda u kojem je, među ostalim, napisala da ona u tom sudu predstavlja Zajednicu utemeljitelja HDZ-a te da "ne želi da se pokojni predsjednik Tuđman okreće u grobu"

Afera s osmero izbačenih HDZ-ovaca zbog neprimjerenih poruka u WhatsApp i Viber grupama sve se više zahuktava.Nakon što se pismom Andreju Plenkoviću, članovima Časnog suda i Andriji Mikuliću obratila Željka Žokalj, predsjednica zagrebačkog Časnog suda nezadovoljna što je iz HDZ-a preko noći i bez mogućnosti obrane izbačeno osmero ljudi, doznali smo da je prije četiri dana ostavku u Časnom sudu podnijela još jedna članica - Zdravka Ramljak, inače šefica Upravljanja nekretninama, Holdingove podružnice. 

Izvori iz gradskog HDZ-a otkrivaju da je i Ramljak poslala pismo članovima Časnog suda u kojem je, među ostalim, napisala da ona u tom sudu predstavlja Zajednicu utemeljitelja HDZ-a te da "ne želi da se pokojni predsjednik Tuđman okreće u grobu".

- Ramljak je podnijela ostavku jer se ne slaže s načinom na koji je vođen postupak protiv osmero HDZ-ovaca jer on šteti stranci, posebno u vrijeme važnih predsjedničkih izbora. Te grupe funkcioniraju već nekoliko godina i čudno joj je kako su one baš sad izvučene, kao da je afera naručena iz stožera Zorana Milanovića, a ne od HDZ-a koji bi trebao podržavati predsjednicu - prepričao nam je izvor iz zagrebačkog HDZ-a.

Iako smo pokušali kontaktirati Zdravku Ramljak, ona se nije odazivala na pozive. Ostaje nejasno jesu li zagrebački HDZ-ovci i formalno izbačeni iz stranke, pošto se Časni sud sam ograđuje od svoje odluke o njihovu izbacivanju, priznajući da se nije poštivala procedura i da se "optuženi" nisu imali priliku braniti. Sudeći prema pismu Željke Žokalj, ona kao predsjednica zagrebačkog Časnog suda nije napisala odluku o izbacivanju, pa ispada da osmorka formalno nije ni izbačena. 

Ključne riječi

Komentara 19

LU
Lui
18:25 22.11.2019.

Svaki dan čitam o nekim anonimusima zbog kojih se navodno raspada HDZ.. nemate više afere za izmisliti pa pišete ovakve priče koje ni članovima samog HDZ nisu zanimljive

MA
MarkusMarusic
19:21 22.11.2019.

Bolje otići nego čekati kad im šef nakon debakla zdimi u EU, kao i Tusk, i ostavi pokisle sa Istambulskom i Marakeškim oko vrata.

BE
Beerhunter
18:36 22.11.2019.

"Časni sud HDZ-a"... Ovo je klasičan primjer oksimorona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije