Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT U AFERI WHATSAPP

Predsjednica Časnog suda HDZ-a Plenkoviću: 'Izbacili ste članove, nisu ni iznijeli obranu'

Premijer Plenković stao pred prosvjetare
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
21.11.2019.
u 18:55

U očitovanju navode se i čitav niz spornih elemenata odluke, te je istaknula kako ona ne želi sudjelovati u stegovni postupcima na način an koji se je to zamišljeno.

Jednoglasnom odlukom Časni sud HDZ-a izbacio je prošlog tjedna osam članova stranke zbog spornih objava u Viber i Whatsapp grupama, međutim došlo je do preobrata i to zbog očitovanja Željke Žokalj, predsjednice Časnog suda zagrebačkog HDZ-a. Naime, ona je uputila očitovanje predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, glavnom tajniku Gordanu Jandrokoviću, šefu zagrebačkog HDZ-a Andriji Mikuliću, te članovima Suda časti. 

Kako piše Jutarnji list, u očitovanju se navodi kako se u slučaju izbačenih članova HDZ-a nisu poštivale procedure, međuostalim od načina kako je stegovni postupak proveden pa do činjenicu da nije iznesena obrana prozvanih članova . U očitovanju navode se i čitav niz spornih elemenata odluke, te je istaknula kako ona ne želi sudjelovati u stegovni postupcima na način na koji je to zamišljeno. 

“Nije riječ o neposluhu već naprosto takav način se protivi mojem integritetu i dugogodišnjem iskustvu u izradi i primjeni zakona te važnosti poštivanja procedura”, navela je predsjednica Časnog suda i podsjetila da je odlukom Predsjedništva HDZ-a od 7. prosinca 2017. imenovan Časni sud GO HDZ-a Zagreb u sastavu Željka Žokalj, predsjednica, te članovi Ivan Samac, Domagoj Vukušić, Zdravka Ramljak i Željko Stura.

Željka Žokalj navodi u svojem očitovanju kako je do tada provedenim stegovnim postupcima u prvom stupnju pod njenim predsjedanjem poštovale propisane procedure, bez obzira na to od kojeg je stranačkog tijela uz obrazloženje dolazila inicijativa i odluka za pokretanje stegovnog postupka, da je svaki član protiv kojeg se vodio postupak imao mogućnost iznošenja obrane, te da je mogao angažirati odvjetnika tijekom cijelog stegovnog postupka koji je morao biti član HDZ-a.

VIDEO: Govor Andreja Plenkovića na kongresu Europske pučke stranke

 

Komentara 20

IL
ilustrator
19:03 21.11.2019.

bravo željka

Avatar MK2
MK2
19:33 21.11.2019.

Pod zaštitom ljudskih prava Ustav Republike Hrvatske jamči u Članku 18 pravo na žalbu odluke ovlaštenog tjela... HDZ je znači uveo Istanbulsku Kovenciju (koja navodno ništa ne mijenja) a istovremeno krši ljudska prava i to protiv vlastitih Članova... Zabrinjavajuće...

NE
nemanatrag
20:12 21.11.2019.

Što niste imali petlju najuriti Vasu, Kuščevića ili Žalac!?...Lako je sa ovim sitnom ribom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije