Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Zbog hica u nasilnog zeta dobio dvije godine zatvora

Osuđeni Slavo Boban
Kristina Štedul Fabac/ PIXSELL
24.04.2012.
u 19:03

Boban je 2010. držeći unučicu u naručju pucao u zeta, od kojeg je njegova kći bježala sedam puta zbog zlostavljanja

Slavo Boban (53), koji je prije dvije godine nakon prepirke u svom stanu u središtu Karlovca pucao iz pištolja marke CZ M70 na zeta Vedrana Zimu (31), osuđen je na Županijskom sudu u Karlovcu na dvije godine zatvora. Boban je na zeta pucao 7. travnja 2010. držeći u naručju trogodišnju unuku. Pogodio ga je u lice, što je kasnije okvalificirano kao lakša ozljeda. Sudski postupak bio je nabijen emocijama i često neshvatljivim obratima u obiteljskim odnosima. Na to je upozoravala i odvjetnica okrivljenog Đurđa Lipošćak.

– Slavo je unuci bio najbolji djed na svijetu i to su potvrdili svi svjedoci. S druge strane “ubiti, ubiti i ubiti” bile su riječi kojima se njegov zet obraćao ne samo njemu nego i drugim članovima obitelji. Slavina kći Kristina sedam je puta bježala od muža jer ju je fizički zlostavljao, zbog čega je i prekršajno kažnjen. Bračnu zajednicu napustila je i noć prije ovog nesretnog dana, a Slavo je istovremeno činio sve da očuva brak, djetetu osigura roditelje, a i financijski ih je pomagao – rekla je Đ. Lipošćak.

Nakon svega, Kristina i Vedran Zima dobili su i drugo dijete. Ipak, nakon njenog svjedočenja u ovom postupku, u kojem je rekla da voli svog oca, ponovno je došlo do sukoba sa suprugom. Otišla je u sklonište za žene, a jučer je Zima izjavio da ponovno žive zajedno. Iako je Đ. Lipošćak rekla da je riječ o školskom primjeru nužne obrane, sud se nije složio.

– Prema nalazu vještaka, okrivljenik je bio smanjeno ubrojiv i to je usmjerilo našu odluku. Nije sporno da je unuci bio drugi otac i da je na ovakvu reakciju bio isprovociran. Zato je i sankcija smanjena na minimum – obrazložio je presudu sudac Ante Ujević, naloživši mu i obvezno psihijatrijsko liječenje. Zanimljivo je da je kod suca Ujevića danas sazvana još jedna rasprava u kojoj se Franjo Luketić tereti za pucanje na zeta.

Komentara 9

SJ
Sve je uzalud
19:56 24.04.2012.

Ovaj je dobio više nego što su dobili i dobit će svi političari lupeži.

NU
nunek1
20:14 24.04.2012.

2 god? isto kao i on dečec sa 0.8g marihuane

DU
Deleted user
19:12 24.04.2012.

koja nacija i drzava. drzi dijete u narucju i puca iz pistolja, ahahaaa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije