Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Zbog grmljavinskih pljuskova izdano žuto upozorenje za ovaj dio Hrvatske

grmljavina, nevrijeme
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
26.11.2018.
u 08:30

U gorskim krajevima temperatura od 3 do 8 °C, a na sjevernom Jadranu između 9 i 14 °C

Unatoč blagdanu Svete Katarine, snijeg nije stigao na vrata, ali zato je veća količina kiše. Ipak, temperature će se spustiti pa će temperature biti niže od prosjeka za kraj studenog i početak prosinca. 

Slijedi opet jaka i olujna bur(etin)a i gdjekoja pahuljica,naravno, po pločnicima i kolnicima i poledica, pjesnički je to sročio Zoran Vakula za HRT.

Jutarnja temperatura zraka spuštat će se i na oko -5 °C, ponegdje vjerojatno i niže, a i najviše dnevne vrijednosti posvuda će biti niže od prosječnih. Na Jadranu će do utorka kiše biti sve manje, a zatim će biti i dosta sunčanog vremena. Osim njega, vrijeme će obilježiti jaka i olujna bura. Stoga će upozorenja na buru zamijeniti još trenutačno važeća za mjestimice obilnu kišu i jako jugo, danas i jugozapadnjak, ponegdje i sjeverozapadnjak.

Foto: DHMZ
Ponedjeljak - mjestimična kiša 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne će još povremeno biti kiše, a prema kraju dana slijedi djelomično smanjenje naoblake. Temperatura će se kretati između 7 i 11 °C.

U središnjoj Hrvatskoj oblačno. Kiše će biti, pogotovo u jutarnjim satima, a temperature neće ići iznad 10 stupnjeva, većinom između 6 i 9 °C. Slaba kiše očekuje se i na Sjevernom Jadranu te gorju, vjetar će biti slab, na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, koji će u početku na otvorenom moru biti i jak, uz umjereno valovito do valovito more. U gorskim krajevima temperatura od 3 do 8 °C, a na sjevernom Jadranu između 9 i 14 °C.

Galerija - Snijeg u Zagrebu

grmljavina, nevrijeme grmljavina, nevrijeme
1/25

U Dalmaciji će još biti povremene kiše, pa i lokalnih, izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, kao i na samom jugu gdje će temperature dosezati 16  °C.  Jugo će ipak slabjeti i okrenuti na umjeren i jak jugozapadnjak.

Jug je ujedno i jedini dio Hrvatske za koje je DHMZ izdao žuto upozorenje. 

Foto: DHMZ

>> Pogledajte kako je snijeg zabijelio Sisak

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije