Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija
Povratak na članak

Zbog Fukushime Italija poništila odluke o gradnji novih nuklearki

Talijanska vlada odustaje od nuklearnog programa prema kojemu su se od 2013. trebale graditi četiri nuklearke

Komentari 9

VA
vatra
12:47 20.04.2011.

nuklearna energija je opasna. preopasna zatvorimo Krško prije nego bude kasno i prekasno.

VL
FL
flyer26
13:08 20.04.2011.

@vatra Ma ti si opasan jer pričaš o stvarima o kojima nemaš pojma... Prestani pričat gluposti dok nebude kasno i prekasno...

VL
KI
kitikat
13:58 20.04.2011.

u biti ispravna odluka,mada bi bilo bolje da zatvore stare nuklearke koje su pravljene prije 30 i neku godinu

VL
DU
Deleted user
14:00 20.04.2011.

@vatra Šta bi ti zatvarao u drugoj suverenoj državi??? Ne trabunjaj... Možemo bit sretni da Krško radi ko urica i svaki dan upumpa 350 MW u hrvatski elektroenergrtski sustav,. Hrvatska trenutno uvozi 30% struje, od koje se dobar dio proizvodii u stranim nuklearkama.... Nagradno pitanje, šta misliš tko će prvi ostati bez struje ako se počnu zatvarati nuklerke? A turistima ćemo dijeliti svijeće i lepeze, a dalmoše će po zimi grijati ljubav???

VL
KI
kitikat
14:09 20.04.2011.

super da Krhko upumpava te MW,i pumpace ih jos par godina,za ovu danasnju generaciju je to super,no sta ce sa otpadom,nuklearni otpad ce da zraci jos 10 000 godina,,gdje to lagerovati i kako to upakovati da izdrzi tih 10 000 godina ,da se iduce generacije nebi provele kao cernobil ili fukushima

VL
Avatar commentator
commentator
17:42 20.04.2011.

Ja mislim da imamo pre, ali pre, ali previše erkondišona po svijetu, i sličnih gađeta.

VL
VA
vatra
22:00 20.04.2011.

svim nuklearoljupcima poručiti ću samo da su i Černobil i Fukušima radili kao urica dok nije doščo do sranja. a kad do sranja dođe onda je prekasno. u slučaju havarije u Kršom zona evakuacije bi zahtjevala evakuaciju cijelog Zagreba i Velike Gorice što je u maloj zemlji poput Hrvatske nemoguće. bila bi nam uništena ekonomija,poljoprivreda i turizam ZAUVIJEK o zdravlju nije niti potrebno pričati. za mene je to preveliki rizik. Krško je staro 30 godina i vrijeme je da se ugasi, a preblizu je zagrebu. imamo previše hidropotencijala da bi riskirali sa nuklearnom energijom.

VL
OB
-obrisani-
23:17 20.04.2011.

zanimljivo je vidjeti kako zapdani mediji ( ZNAseCIJI ) sute kao zaliveni o novom valu spanjolske gripe....( sirom svijeta radijacija iz Fukusime zacjelo nece pomoci nasem imunom sustavu) Recombinomics Commentary April 20, 2011 This day two more people joined thee H1N1 influenza deaths in the state of Chihuahua. A man died in the state capital after being hospitalized since March 15. Also this day a young woman, died in an IMSS clinic in Juarez, she had symptoms since 22 March. According to the state Health Department confirmed the 12 deaths are six in Juarez, Chihuahua and five more in the town of Guadalupe. The above translation describes the mounting H1N1 death toll in Chihuahua, Mexico, as well as the clustered nature of the deaths. One cluster is in the north, in Juarez and undoubtedly linked to the initial fatalities in the traffic department, where two officers who were partners died and a third member of the department was in critical condition. The first three HA sequences released represented a novel sub-clade and one of the three had D225N. Thus far 11 HA sequences have been released and 8 represent this Chihuahua sub-clade, including a sequence with D225N and D225G. thus, two of the eight HA sequences from the Chihuahua sub-clade have D225N in pharyngeal swabs collected from the upper respiratory tract.

VL
Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
HRVATSKI CENTAR OIE
09:55 28.04.2011.

HCOIE *Hrvatski centar obnovljivih izvora energije potiče korištenje alternativnih sustava za opskrbu energijom u zgradarstvu, te gradnji obiteljskih kuća, razvija tržište novih niskoenergetskih objekata i modernizira sektor već postojećih zgrada , te doprinosi ukupnom smanjenju potrošne energije i zaštiti okoliša *Cilj udruženja je osim imformiranja javnosti i obrazovanja stručnjaka, potaknuti sve sudionike u gradnji na međusobnu suradnju kako bi se povečao broj objekata koji ostvaruju prednosti energetski učinkovite gradnje i povečavanje broja investicija u obnovljive izvore energije *Zbog rasta cijena energije i energenata potrebno je poznavati svoje energetske mogučnosti korištenja energije, troškova iste , te biti u stanju njome upravljati *Stvorena je infrastruktura za realizaciju projekata korištenjem obnovljivih izvora energije u zgradama i privatnim objektima , kako u novogradnji ,tako i u rekonstrukciji postoječih *Korištenjem obnovljivih izvora energije utječe se na smanjenje potrošnje svih oblika energije, ugodniji i kvalitetniji boravak u objektima za život i poslovanje, te doprinosi zaštiti okoliša i smanjenju emisije štetnih plinova, dugoročno je isplativo ulaganje za dobrobit svih nas *U sklopu projekta Hrvatskog centra obnovljivih izvora energije, koji ima i službenu podršku U.S. GREEN BUILDING COUNCIL-a, EE COALITION-a, GREEN EUROPEAN FOUNDATION-a, ANNA LINDH FOUNDATION-a, NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA , organizirati će se seminari i radionice koji će sudionicima ponuditi proširenje stečenog znanja iz područja zelene gradnje i implementiranje proizvoda koji smanjuju energetsku ovisnost o skupim energentimai njihovim velikim sustavima *Tijekom seminara biti će organizirana predavanja koja će izlagati vodeća imena iz industrije obnovljivih izvora energije, brojni znanstvenici i vodeći ljudi institucija iz Hrvatske i inozemstva kojima je svima \"ZELENA ENERGIJA\" zajednički predznak *Implementacija novih informacija biti će prikazana u praksi ,koja će se realizirati kroz praktične instrukcije, te E-LEARNING module, za što postoji veliki interes kod građevinskih tvrtki kao i kod krajnjih potrošača/korisnika *U konačnici, osim znanstveno- tehničkih prednosi , udruženje pridonosi značajnom napretku u primjeni obnovnjivih izvora energije , promjeni uvriježenog načina razmišljanja koje koči širu primjenu alternativnih izvora energije pri izgradnji i rekonstrukciji objekata HRVATSKI CENTAR OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.