Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna

Zbog fijaska na izborima smjena omiškog HDZ-a

Ivan Škaričić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
11.03.2015.
u 14:32

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko kaže da su se omiški hadezeovci očito umorili i kako je vrijeme za nove ljude

Zbog izbornog fijaska u Omišu, vrh HDZ-a odlučio je smijeniti vodstvo omiškog HDZ-a. Formalno zahtjev za raspuštanje te lokalne organizacije neće ići iz središnjice, nego šef omiškog HDZ-a Ivan Škaričić daje ostavku, što će izazvati unutarstranačke izbore.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko kaže da su se omiški hadezeovci očito umorili i da je vrijeme za nove ljude. Zasad se ne planira smjenjivanje cijelog splitsko-dalmatinskog HDZ-a, odnosno te županijske organizacije.

– Idu promjene u omiškom HDZ-u, a onda ćemo vidjeti što dalje – rekao nam je Karamarko.

HDZ je u Omišu izazvao prijevremene izbore je gradski vijećnici te stranke nisu podržali proračun za 2015. godinu. No, nakon ponovljenih nedjeljnih izbora nezavisni Ivan Kovačić ponovno je izabran za gradonačelnika, i to u prvom krugu. K tome, osvojio je i devet mjesta u Gradskom vijeću, pa ima apsolutnu većinu. Na neki je način posramio HDZ koji je isprovocirao izbore i građanima prouzročio trošak, a na izborima nije uspio promijeniti aktualnu vlast.

Dalmatinski portali prenose kako je u Omišu dan nakon izbora vladala radost i sreća i kako su se ponovnoj pobjedi gradonačelnika Kovačića veselili čak i hadezeovci.

Vrhu stranke nije preostalo ništa nego da “provjetri” omiški HDZ i čeka redovne lokalne izbore kako bi ponovno odmjerili snage s nezavisnim Kovačićem.

>> Nezavisni Kovačić pobijedio u Omišu: Narod zna razaznati one koji rade za njih

>> U nedjeljnom derbiju SDP i HDZ odigrali neriješeno

Komentara 1

SB
sbiki13
14:47 11.03.2015.

Pa škarićić to vam je neznalac nema pojma o elonomiji ali znaza svoj lopovski đep treba sa njim van stranke jer radio samo za svoj lopovski interes a za narod baš ga briga fuj--------------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije