Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLA NA TREĆEM

Zbog epidemije koronavirusa u ponedjeljak na HTV 3 kreće nastava na daljinu

učenice
Foto: Getty Images
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.03.2020.
u 12:46

Hrvatske škole dobro su opremljene i mogu organizirati "online" nastavu koja će u Istarskoj županiji ići od ponedjeljka, izjavila je u četvrtak u Bruxellesu Blaženka Divjak.

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH sudjelovat će u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu, a sve zbog epidemije koronavirusa

Epidemija koronavirusom ( COVID-19) proglašena je u srijedu na području cijele Hrvatske pa je stoga HRT zadužen osigurati potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa i kurikuluma na daljinu.

Tako od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. u 8 sati na Trećem programu HRT-a (HRT-HTV3) kreće emisija nastavnog programa nazvanog „ŠKOLA NA TREĆEM“.

 

"Mi smo, srećom, opremili škole, svaki nastavnik ima prijenosno računalo, a učenici 5. i 7. razreda imaju svoje tablete. Oni koji nemaju dobit će iz škole. Za niže razrede nastava će se organizirati preko HRT3", rekla je ministrica Divjak koja iz Bruxellesa predsjedava videokonferencijom ministara obrazovanja zemlja članica EU.

Nastava će, kako kažu s HRT-a pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole.

Također, koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku.

Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivat će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

"Poslali smo upute svim školama i sada je vrijeme da stavimo sve glave skupa i vidimo kako najbolje odgovoriti na izazov epidemije koronavirusa. Apeliram na sve ravnatelje i učitelje da pročitaju uputu i da se pripreme. Cilj je da se to sada provede u Istarskoj županiji, a pripremne radnje moraju ići u svim školama", istaknula je ministrica.

Ministrica Divjak kaže da je zadovoljna dobrim odazivom ministara na videokonferenciju. Dvadesetak zemalja bit će predstavljeno na ministarskoj razini, a ostali na razini državnih tajnika ili drugih službenih osoba.

Hrvatska radiotelevizija, kao javni servis, zadužuje se osigurati sve potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa na daljinu.

U tom smislu danas je na HRT-u održan sastanak čelništva HRT-a i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojem su dogovoreni svi detalji projekta, a uime Hrvatske radiotelevizije odgovorna osoba za provođenje te odluke i projekta „Škola na Trećem“ Glavni je ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Ključne riječi

Komentara 8

SJ
Sve je uzalud
13:48 12.03.2020.

..................tko to da radi nepismeni..........to je kao kad..................to je kao kad mutavi kaže gluhom da čoravi pogleda koliko je sati.............

AN
anthropos
13:47 12.03.2020.

Nek zatvore granice i tako nema više uvoza, ostajemo gladni, nek se opamete političari k potaknu na razvoj domaću poljoprivredu

MR
MrkiMedo
14:27 12.03.2020.

Nakon dugotrajnog štrajka sada još i ovakav izostanak nastave. Zašto ne priznaju da nam je školska godina dislivce propala? A još će se i hvaliti "uspješnim kurikularnim reformama". Svašta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije