Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništeni novi uređaji

Zbog ekstremne hladnoće popucale cijevi i uništile nove instrumente na osječkoj oftalmologiji. Šteta se broji u milijunima kuna...

osijek bolnica
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/12
08.01.2017.
u 15:21

Govorimo o medicini 21. stoljeća, a mi smo u zgradi iz 19. stoljeća. Na poznatoj vili u kojoj je oftalmologija, stoji znak iz 19. stoljeća, pa o čemu onda pričamo." upozorava Kopić.

Još uvijek se skupljaju donacije za obnovu pedijatrije KBC-a Osijek, a bolnica se danas suočila s novim višemilijunskim udarom.

Zbog ekstremne hladnoće koja se u Osijeku noćas spuštala i do 21- ispod ništice, što je rekord u posljednjih desetak godina, popucale su cijevi toplovoda i voda se izlila po instrumentima u zgradi oftalmologije u Europskoj aveniji.

Riječ je naime, o secesijskoj zgradi iz 19. stoljeća koja nije u središnjem bolničkom kompleksu nego u samom centru grada.

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

- Grijač se smrznuo vjerojatno tijekom noći pa su popucale cijevi i šiknula je voda oko 12.30 sati. Uništilo nam je uređaje koje smo tek nedavno kupili, a stajali su između 4 i 5 milijuna kuna. Pacijente smo premjestili u zapadni dio zgrade, oni nisu ugroženi, nego je najveći problem to što je odgođeno čak 18 operacija planiranih za sutra, rekao nam je Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Riječ je o operacijama koje obavlja poznato zagrebački stručnjak docent Tomislav Jukić, a koji u Osijek dolazi jednom mjesečno na tjedan dana i odrađuje operacije.

- Dakle, to je 50 operacija za tjedan i tko zna do kada će biti odgađane, očajan je Kopić.

Ističe kako problemi s kojima se suočava konstantno otkad je u Upravi bolnice, nisu od jučer, "godinama se problem gurao ispod kreveta".

"I bit će još gore! Uređujemo bolnicu izvana koliko možemo, kupujemo nove uređaje, ali ne možemo riješiti instalacije i stare zidove. Govorimo o medicini 21. stoljeća, a mi smo u zgradi iz 19. stoljeća. Na poznatoj vili u kojoj je oftalmologija, stoji znak iz 19. stoljeća, pa o čemu onda pričamo." upozorava Kopić.

Kada je ljetos olujno nevrijeme odnijelo krov pedijatrije, a kiša dobrano oštetila zidove i instalacije, Kopić je izašao s idejom da se bolnica jednoga dana premjesti u zgradu Eurodoma, novi neboder koji je gotovo prazan, a u vlasništvu Koncerna Agram. Iako se time mjesecima sve do kasne jeseni golicala mašta građana i izazivale dvojake reakcije, još se ništa nije dogodilo, no složit će se svi, bolnici hitno treba ili dubinska obnova ili gradnja novog kompleksa.

>>KBC Osijek objavio poziv za doniranje pomoći u sanacije štete uzrokovane nevremenom

Komentara 29

DU
Deleted user
16:05 08.01.2017.

Nije Einstein imao pravo! Nije samo ljudska glupost beskonačna , već i balkanska traljavost i aljkavost!

ZL
Zlatko1947
16:00 08.01.2017.

Konji nepîsmeni. Pa prvo se uredi krov kuće i instalacije a onda uključuju uređaji! Neka štetu plati uprava koja je dozvolila ovakav aljkav rad . Ne cincarite pomoć. Optužite konačno odgovorne za ovako aljkav rad i blokirajte im privatnu imovinuu od koje naplatite štetu.

SE
Senator
15:45 08.01.2017.

bilo bi dobro da Vlatko Kopić prati vremensku prognozu, hladnoća traje već par dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije