Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazna

Zbog dovikivanja iz klupe Zvonimir Mršić zaradio opomenu

Mršić
Arhiv VL-a
08.03.2011.
u 11:24

Najspornije su teme dnevnog reda bile osnivanje Kampusa d.o.o. i preuzimanje bjelovarskog udjela u REA-i Sjever

Ni jučerašnja sjednica Gradskog vijeća nije prošla bez nadmudrivanja političkih oponenata iz SDP-a i oporbenog HDZ-a.

Prvo je Stanislav Biondić (HDZ) prosvjedovao protiv osnivanja novog gradskog poduzeća Kampus d.o.o., koje će upravljati nekretninama bivše vojarne, kazavši da će ono služiti samo za zbrinjavanje kadrova. Istaknuo je da sva gradska poduzeća treba spojiti u jedno, čime bi se dobilo na kvaliteti.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić (SDP) je odbacio tvrdnju o zbrinjavanju kadrova i Biondiću predbacio da je njegova stranka stopirala ustupanje vojarne Koprivnici.

Za riječ se ponovno javio Biondić kako bi zaključio da njegovi vijećnici nisu bili destruktivni oko projekata. Na to mu je Mršić rekao da je vladajuća koalicija zakonski natjerala Grad da osnuje nova poduzeća za distribuciju plina i vode, te da je svoje negodovanje trebao uputiti premijerki. Najavio je da postoji mogućnost spajanja nekih poduzeća, ali rekao da kampus mora ostati u posebnom. Nakon kraćih dovikivanja iz klupa, vijeće je ipak izglasalo osnivanje novog poduzeća.

Nakon toga, razvila se rasprava o izmjeni osnivačkog sporazuma REA-e Sjever, prema kojoj bi Koprivnica preuzela bjelovarski udio. HDZ je glasovao protiv izmjena, a Mršić ih je optužio da glasuju protiv Europske unije jer agencija povlači novac iz EU. Ponovno su se zaredala dobacivanja iz klupa na obje strane, no ovog puta je Zoran Gošek, predsjednik GV-a, nakon neuspješnog pokušaja prekida rasprave, Mršića "kaznio" opomenom. Izmjene su na kraju izglasane, a prepucavanja su potrajala do kraja sjednice.

Komentara 3

AB
abendblatt
21:08 08.03.2011.

Jebote, 10hektara povrsine i par vijnih baraka treba, poduzece koje ce time upravljati koliko ce SPD podobnih zaposliti?

LF
lfanfan34
22:29 08.03.2011.

neznam cijelu pozadinu zašto je nužno formirati zasebno poduzeće za kampus. Žao mi je što nemožemo pročitati razloge osnivanja poduzeća ali stoji činjenica da u gradu djeluje već podosta gradskih poduzeća koja zapošljavaju mali broj djelatnika i to većinom u upravnom dijelu što nikako nije primjereno i ekonomično. Ako treba postojato osoba zadužena za razvoj i rad na pojedinoim području dovoljno je u okviru jednog od postojećih poduzeća formirati odjel koji će pokrivati to područje a ne formirati novo poduzeće.

DV
dolce.vita28
09:14 09.03.2011.

naš dragi gradonačelnik polako gubi živce.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije