Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO Demoskop

Zbog Dalije Orešković u padu Živi zid, SDP i Most

Dalija Orešković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/8
06.02.2019.
u 19:07

Sve vodeće stranke bilježe pad, HDZ je na nešto više od 28%.

Prema rezultatima istraživanja CRO Demoskopa za RTL HDZ i dalje najbolje stoji, ali i oni, kao i sve vodeće stranke, bilježe pad. Najviše pada Živi zid dok je svoje mjesto našla i nova stranka Dalije Orešković. Najveću potporu zadržava HDZ, njih bira 28,4 posto ispitanika. Iako nešto sporijim tempom SDP nastavlja tonuti, a njihovo novo dno je potpora od 15,8 posto.

Kada bi smo ovaj rezultat usporedili s prošlogodišnjim u isto vrijeme - pali su više od 5 postotnih poena.

Foto: RTL

No otprilike toliko kaska i Živi zid koji idalje ostaje treća snaga, ali se ozbiljnije udaljio od SDP-a.

Živi zid bilježi pad u odnosu na prošlomjesečno istraživanje od gotovo 3 postotna poena. Pad bilježi i Most, no značajno manje - sada je na 6,5 posto potpore.

Foto: RTL

Svi ovi padovi, posebno Živog zida, mogli bi biti vezani s novom strankom Dalije Orešković. Stranka START tek je predstavljena i uživa nezanemarivih 4,6 posto potpore. Više nego dvostruko veću potporu od siječnja bilježi i GLAS - sada je na 3,8 posto.

Više od petine ispitanika baš niti jednog političara ne vidi kao najpozitivnijeg, stoga nitko od političara nema veliku potporu. Ipak, najbolje stoji aktualna predsjednica koju 17,9 posto ispitanika smatra najpozitivnijom.

Foto: RTL

Takvu sliku o premijeru Plenkoviću ima 10,5 posto građana, a oboje bilježe pad osobnog rejtinga u odnosu na početak godine. Rast bilježi Anka Mrak Taritaš koja se pozicionirala na treće mjesto s potporom od 6,5 posto te tako istisnula Zorana Milanovića koji također raste, ali manje. On je najpozitivniji za 5,7 posto građana. Sličan postotak bira Daliju Orešković.

Dalija Orešković u studiju Večernjeg lista odgovorila ide li na predsjedničke izbore

Komentara 106

IV
ivanlovin
19:19 06.02.2019.

Ona ako dobije 1 % mi smo bolesna nacija. Sta je ona dosad napravila da bi netko glasao za nju

Avatar petrolio
petrolio
19:19 06.02.2019.

Dahahahahalia ...nemojte nas više nasmijavati....totalno je nebitna iako je levičarski mediji guraju svaki dan plaćenim člancima....poznam puno ljudi lijeve orjentacije i nitko nije rekao da bi joj dao glas, dapače!

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
19:35 06.02.2019.

Koji su ovo medijski spinovi i napuhavanja "rejtinga", milamajko... Nikako vi shvatit da su mediji "pročitani" isto kao i "agencije". Jednostavno vas je internet prerastao, a vrijeme pokazalo da ste lagali, lažete i namjeravate i dalje lagati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije