Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Zbog bolesti svjedoka i Slobodana Ljubičića rasprave odgođene do lipnja

Afera Agram
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
15.05.2019.
u 13:12

Što se tiče Ljubičića, njegova obrana je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju iz koje proizlazi da ima ozbiljnih problema sa zdravljem

Zbog bolesti svjedoka Nikole Vukovića te optuženog Slobodana Ljubičića, na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je suđenje Milanu Bandiću i ostalim optuženima u aferi Agram. Svjedokov nedolazak ispričala je njegova supruga, koji je nazvala sud te kazala da je Vuković bolestan.

Što se tiče Ljubičića, njegova obrana je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju iz koje proizlazi da ima ozbiljnih problema sa zdravljem. Zbog toga je obrana molila sud da se odgode i sljedeće rasprave na kojima su trebali biti ispitani svjedoci vezani za optužbe protiv Ljubičića. Sud je zahtjevu Ljubičićeve obrane udovoljio, pa se suđenje za aferu Agram nastavlja 10. lipnja.

Prema optužnici, Ljubičić se zajedno s Bandićem, Ivanom Tolićem, Zdenkom Antunovićem i Miljenkom Benkom tereti za nezakonita zapošljavanja unutar Zagrebačkog holdinga. Tom točkom optužnice bio je obuhvaćen i Dragutin Kosić, no on je priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om. Uvjetno je osuđen, a na ovom suđenju će se vjerojatno pojaviti kao svjedok. USKOK tereti Bandića, Benka, Antunovića i Tolića da su od prosinca 2013. do lipnja 2014. tražili od Ljubičića, koji je u to vrijeme bio predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, da zaposli osobe koje nisu zadovoljavale propisne uvjete. Među tim osobama bio je i sin Miljenka Benka, Stjepan Benko, ali i Ljubičićev nećak Vice Gulam.

Komentara 3

AM
AMIKULIĆ
13:58 15.05.2019.

Kriminalci par excellente

DU
Deleted user
15:10 15.05.2019.

zašto odgoda na par sati može svatko tko ne umire doći-dosta su manipulirali sudom ili tako odgovara i sucu

GE
generacija57
16:52 15.05.2019.

Ja im baš ne vjerujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije