Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Trebao si ostati na brodu'

Završio srednju pomorsku i traži posao: 'Išao sam i vani u Irsku, ali sam posao mrzio iz dna duše'

Pomorac, ilustracija
Pixabay
03.01.2024.
u 13:18

Temu o tome kako prestati životariti u Hrvatskoj i zaraditi bolji novac na hrvatskm je Redditu pokrenuo jedan mladi Hrvats koji je završio srednju pomorsku školu, odustao od tog zanimanja i odlučio postati fitnes trener.

'Završio sam srednju pomorsku školu. Otišao sam prošle godine na kadeturu kao asistent stroja, probao sam par mjeseci i odlučio se iskrcati jer sam vidio da nije za mene. Posao mi je bio u redu, odrađivao sam, ali se nisam vidio u tome jer me nikada nisu brodski motori i općenito mašinerija zanimali niti sam imao želje i volje čitati manuale i učiti o svemu na brodu. Zahvalan sam na tom iskustvu i definitivno mi je drago što sam pošao i probao', piše mladić na Redditu, a prenosi Dnevno.hr

'Išao sam i vani u Irsku u par navrata po par mjeseci, novci su bili u redu, ali sam posao kao posao sam mrzio iz dna duše. Pošto me zanima fitness i vježbanje i htio bih se time baviti u budućnosti, odlučio sam upisati Fitness učilište i sada 7.1.2024. imam završni ispit nakon čega ću postati certificirani instruktor fitnesa u teretani. Preselio sam se u Zagreb prije mjesec dana, pronašao posao prije par dana i krenuo raditi 2. siječnja ove godine. Želja mi je uz stalni posao koji bi mi služio čisto kao izvor prihoda, razviti posao sa strane (online trenerstvo) i da mi kasnije to postane primarni posao', navodi dalje tražeći od čitatelja mišljenje 'kako uspjeti u životu u smislu da ne životariš iz dana u dan, nego da si možeš riješiti i stambeno pitanje i imati neku kvalitetu života, da to nije preživljavanje i životarenje od 1. do 1. u mjesecu.'

VEZANI ČLANCI 

'Dosta puta prevrtim u glavi jesam li trebao ostati na brodu pa se nekako zainteresirati za posao ili otići vani par godina pa si uštedjeti novaca za riješiti važna životna pitanja', pita.

Prvi savjet koji je dobio odmah je sugerirao da je trebao ostati na brodu. 'Trebao si ostati na brodu, a i nije ti još kasno. Asistentura i jest dosadna, nitko to ne voli, ali misliš o lovi kasnije, pa to pregrmiš. Shvatiti četverotaktni motor (ili dvotaktni) i nije baš sad neka filozofija koliko god bi neki kapi htjeli to zakomplicirati i vadit digitrone kao da je sad termodinamika neka velika nauka. Kasnije fini faks, ja sam ga završio u 35. godini sa djetetom od par mjeseci na rukama, nije to toliko strašno kad imaš motiv. Lova nakon položene klase ti započinje 4000 eura na kanti od broda, da bi kasnije na boljim brodocima zarađivao između šest i devet tisuća eura kao junior i između 11 i 14 tisuća kao senior. Mislim, nemoj me krivo shvatiti, možda ti postaneš slijedeći Joe Wicks ili tako nešto pa ti to sve bude smiješno. Samo ono, Hrvati uglavnom nemaju novaca, a oni koji imaju ti sve gledaju kao na pomodnu stvar. Drugim riječima, kad mu dosadi, pitanje je kako ćeš naplatiti svoje', odgovor je koji je dobio i najviše komentara podrške.

VIDEO Prva objava Matije Vuice nakon smrti partnera slama srce: 'Nisam mogla dobiti ljepši dar'

Komentara 7

FO
fouche541
14:13 03.01.2024.

Trebao si ostati navigat i sve bi svoje želje ostvario skoro onako kako si zamislio.Dijete drago da bio ostvario ono što si zamislio radeći to što si zamislio trebat. će ti puno više vremena.Nemoj zaboraviti konkurenciju, moraš imati i neštošto više para za to i trebat će puno više vremena da to ostvario.Nije lako biti pomorac ali gledajući financijski sve je neko lakše.Ako si jako ambiciozan radeći na brodu možeš puno više postići nego sanjajući to što sanjaš.

Avatar Marko
Marko
14:40 03.01.2024.

Hrvati uglavnom imaju novaca,Dokaz: 600 000 praznih stanova od koji su samo 10% kupili stranci...

Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:04 03.01.2024.

Svi bi posao koji nije posao već hobi. Žene samo žele zaradu preko instagrama, a muški bi bili u fitnessu. Jedino u čemu se vidi je da vježba pod radno vrijeme i da mu plate da vježba :-D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije