Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevolja
Povratak na članak

Završila 48-satna drama u svemiru, izbjegnut gubitak članka na ISS-u

Nevolja je nastala kada su astronauti koji su montirali zahtjevne europske članke ustanovili da izolirajuća brtva i zakovice između njih - ne pašu

Komentari 6

OB
-obrisani-
05:12 16.02.2010.

talibani su najvjerojatnije napravili sabotažu u svemiru

VL
MA
malitrn
23:43 15.02.2010.

Iranska glista samoubojica-mućenik-šehid-itd.

VL
OB
-obrisani-
00:27 16.02.2010.

ma ljudi su piloti i naučnici istražitelji, oni su se u školi švercali na tehničkom odgoju, drugi su im pilili i bruslili komadiće za šaptanje na matematici ili kemiji? kako drugačije objasniti da su dva dana tražili u kojem položaju paše ta kupola? da je bio problem u izradi, morali bi ju donijeti talijanima na popravak?

VL
OB
-obrisani-
06:02 16.02.2010.

U subotu je na Međunardnoj svemirskoj stanici izbila neočekivana nevolja. Na trenutke se činila toliko dramatičnom da je po svojoj prirodi mogla posve ugroziti misiju shuttlea Endeavoura te učiniti da novi članci Europske svemirske agencije Tranquility i Cupola postanu neupotrebljivii i izgubljeni. Ili da se za njihovo stavljanje u uporabu mora improvizirati nepredviđena nova i skupa misija s posve novim planom. Nitko nije bio siguran sta trazi jedna glista na tom mjestu i jos uz to mase Iranskom zastavicom. Dugo smo pokusavali doci do podatka jeli naoruzana i dali je to pokusaj nekog novog teror napada ali nakraju se glista predala sama i dozvolila nam da preuzmemo kontrolu na tom punktu. Od subote, kad je problem iskrsnuo, do ponedjeljka, astronauti i vodstvo leta pronašli su rješenje. Tako je od 15. veljače Cupola uspješno montirana. Kakvo god da je primijenjeno rješenje, ono je spasilo cijelu sadašnju misiju i uštedjelo goleme troškove ili gubitke koje bi nastali da nisu uspjeli!

VL
Avatar jura-100
jura-100
10:55 16.02.2010.

Opet \"novinar\" Kiš piše o nečemu što ne razumije. Niti zna u čemu je bio problem, niti kako je riješen. Ali ipak je napisao o tome članak. Istina, na nivou pučke škole, ali ipak članak. I valjda zaradio koju pinku...

VL
DE
demokršćanin
21:52 16.02.2010.

PREPISIVANJE! Kada se prepisuje sadržaj nekog članka iz stranih stručnih časopisa ili kada se želi objaviti neki stručni članak u našim tiskovnim medijima potrebno je to raditi sa razumjevanjem.Ovako niti je novinaru sve jasno niti je to čitateljima objasnio.Novinaru jedinica iz tehničkog odgoja,a možda i iz još nečeg.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.