Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2024.

Završene su nominacije u izboru za najpopularnije Hrvate u iseljeništvu

Večernjakova domovnica 2022.
Foto: Zvonko Bosnić
1/8
12.01.2024.
u 15:11

Dodjela nagrada u 18. Večernjakovu iseljeničkom godišnjem izboru održat će se u subotu, 2. ožujka 2024. godine u 20 sati u prestižnoj Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu, gradu prijatelju grada Dubrovnika

U srijedu,10. siječnja, završile su nominacije u ovogodišnjem izboru za najpopularnije Hrvate u iseljeništvu za nagradu Večernjakova domovnica 2024. godine. U ovom 18. Večernjakovu izboru nominirano je više od stotinu imena iz više europskih, ali i prekooceanskih zemalja.

Pogled na broj nominacija koje su stigle na e-mail adrese Večernjeg lista i portala Fenix-magazin i ove godine pokazuje veliko zanimanje hrvatskih iseljenika koji žele istaknuti kandidate za koje smatraju da su zaslužili primiti najugledniju hrvatsku iseljeničku nagradu – Večernjakovu domovnicu.

Očekivano, najviše nominacija stiglo je u kategorijama „Sport“, i „Najuspješnije hrvatske udruge / Događaj godine“, a ništa manje ne zaostaju niti kategorije „Glazba“, „Gluma“ i „Spektakli“. U svakoj kategoriji predloženo je desetak i više imena, među kojima se brojna imena pojavljuju prvi put. Posebno je to vidljivo u kategorijama „Glazba“, „Gluma“ i „Spektakli“. Neke nominacije poslali su čak i Nijemci koji su za izbor doznali iz njemačkih medija koji svake godine izvještavaju o finalnoj večeri izbora u Bad Homburgu.

VEZANI ČLANCI: 

I ovom prigodom valja ponoviti kako sve poslane nominacije neće ući u konačan izbor budući da neke od nominacija nisu kompletirane ili nominirana imena ne ulaze ni u koju ponuđenu kategoriju. Ova dva dana traje provjera svih nominiranih imena kako bi se utvrdilo zadovoljavaju li nominacije sve tražene uvjete. Rezultate, odnosno listu svih koji su prošli “filtar nominacija” objavit ćemo tijekom subote, 13. siječnja, na portalu Večernjeg lista i Fenix-magazina. Nedugo nakon objave konačne liste započet će online glasovanje u tri kruga, o čemu će čitatelji dobivati informacije u idućim objavama.

Podsjetimo, dodjela nagrada u 18. po redu Večernjakovu iseljeničkom godišnjem izboru održat će se u subotu, 2. ožujka 2024. godine u 20 sati u prestižnoj Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu, gradu prijatelju grada Dubrovnika. Na gala večeri na kojoj će biti dodijeljene nagrade pobjednicima izbora okupit će se 400-tinjak uzvanika iz domovine i iseljeništva koji će u tjednima koji slijede dobiti pretpozivnice.

Među pozvanima bit će i mnogi predstavnici hrvatskih udruga, klubova i zajednica, kao i ugledni gosti iz domovine i svijeta. Među njima će, kao i uvijek do sada, biti predstavnici hrvatskih braniteljskih udruga, predstavnici Crkve u Hrvata, sportaši, glazbenici, glumci...

Za kraj istaknimo kako se i ovogodišnji Večernjakov iseljenički izbor održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH koje predvodi ministar Gordan Grlić Radman.

Komentara 1

PA
Pajdo
18:01 12.01.2024.

Opet paraziti nagrađeni. nema radnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije