Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudjelovalo 115 osoba

VIDEO Završena sanacija: Bušotina Ivana D dovedena u trajno sigurno stanje

Foto: INA
1/10
21.06.2023.
u 14:55

. Radovi su uključivali zamjenu oštećenih dijelova ušća bušotine, provjeru integriteta kanala bušotine, rezanje oštećene kolone zaštitnih cijevi, montiranje nove bušotinske glave te trajno izoliranje proizvodnog ležišta i kanala bušotine postavljanjem cementnih barijera u skladu s propisima

Radovi trajne sanacije bušotine Ivana D uspješno su završeni. Sanacija je obavljena u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima Republike Hrvatske, najboljim industrijskim praksama te je sama bušotina dovedena u trajno sigurno stanje za ljude i okoliš.

Radovi su se odvijali ispod morske površine uz asistenciju ronilaca i nadzor robotske ronilice. Nakon postavljanja tri cementna čepa u samu bušotinu u ukupnoj debljini od 450 m, bušotinske zaštitne cijevi su odrezane na dubini od oko dva metra ispod morskog dna te je na nju postavljena zaštitna čelična kapa. Radovi su uključivali zamjenu oštećenih dijelova ušća bušotine, provjeru integriteta kanala bušotine, rezanje oštećene kolone zaštitnih cijevi, montiranje nove bušotinske glave te trajno izoliranje proizvodnog ležišta i kanala bušotine postavljanjem cementnih barijera u skladu s propisima.

>> GALERIJA Bušotina Ivana D 

1/10

Na sanaciji je bila angažirana iskusna međunarodna kompanija za ronilačke aktivnosti CNS koja je radove izvodila pomoću plovila GSP Falcon. Višenamjensko plovilo je na lokaciji provelo 47 dana, dok je ukupno trajanje aktivnosti bilo 59 dana. Ronilačka posada je brojala 33 člana od čega 12 stalnih ronioca u saturaciji dok su ostatak činili nadzornici i prateće osoblje. Posadu je činilo ukupno 115 osoba, a na cijelom projektu bila je uključena i nekolicina domaćih kompanija, stoji u priopćenju INA Grupe.

>> VIDEO Sanacija bušotine Ivana D.

 

POVEZANI ČLANCI:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije