Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON Pridnjestrovlja

Putinov najnoviji adut za razdor na istoku Europe – regija Gagauzija u Moldaviji

19.06.2023.
u 15:42

I Gagauziju i Pridnjestrovlje iskoristila je Rusija kako bi oslabila moldavsku državu i ograničila politički manevarski prostor Kišinjeva. Usto, u obje regije, postoje snažni poslovni interesi koji žele održanje veza s Rusijom, govori nam londonski stručnjak Costin Ciobanu

Komentara 12

Avatar PravedniSrbin
PravedniSrbin
17:36 19.06.2023.

Čudi me za Britance!?Oni su poznati ko Rusofili!

DU
Deleted user
18:06 19.06.2023.

Putinu se ne žuri,Ukrajina se neće dijelit,Putin sad hoće sve.Polako,vrijeme radi za Ruse.Srbija,Mađarska,Bugarska,Austrija,istočna Njemačka,Slovačka,Češka,BIH,Hrvatska,Makedonija,Grčka.Red prijatelja Rusije je dugačak i velik. AFD je danas druga stranka u Njemačkoj,ispred SPD-a.Republikanci i MAGA pobjeđuju u SAD-u.Zato Putin coolira bezveznjake s perikama ća se zovu lordovima.Al opalit ih treba po prstima,čisto da vide da se može. Britanci misle da Rusi ne znaju da je Britanija otok? I gdje boli? Koji kabel treba dić? Koju cijev? Mogu Rusi zabranit izvoz žita u Afriku i zatrpat Europu gladnim migrantima,mogu Rusi pustit s lanca Čečene po Europi,mogu Rusi dat atomsku bombu ludom ajatolahu u Teheranu.mogu pomoć Turskoj da dođe do iste,mogu potpuno zaustavit izvoz plina Italiji i Njemačkoj,amonijaka,titanijuma,paladijuma,urana.Mogu potpuno odbacit euro i dolar u trgovini.Prislit OPEC da digne cijenu nafte 50%.A tu je uvijek nikad umrli "direktorat S".Ma Putin je dobrica jedna,ja vam kažem.

PR
problemuodnosima
19:41 19.06.2023.

bolje reć radi ulaska moldavije u nato amerika tolerira izgon gagauza i rusa iz moldavije..brumec gdje su ljudska prava za gagauze i ruse u moldaviji..jesu li to te ,,europske vrijednosti,, kad u u ustavu piše moldavski jezik,parlament zakonom jer zaa to ima većinu a za izmjenu ustava nema izmjeni naziv jezika i ustavni sud kaže da je to zakonito......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije