Naslovnica Vijesti Hrvatska

ZAVRŠENA RADIONICA ZA DJECU ŽRTVE MINA

21. srpnja 2002. u 00:00 2 prikaza

ROVINJ - Multimedijskom interaktivnom izložbom MATRIX, natjecanjem u streljaštvu i koncertom djece žrtava mina sa sastavom "Zabranjeno pušenje" u Rovinju je završena druga ljetna radionica psihosocijalne terapije za djecu žrtve mina. Taj se projekt već drugu godinu s uspjehom ostvaruje u rovinjskoj bolnici za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat", uz financijsku pomoć kanadske vlade od 150.000 dolara i u suradnji s Hrvatskom udrugom žrtava mina, Centrom za razminiranje i Ministarstvom vanjskih poslova RH te savjetnicom Dijanom Pleštinom. Damir Goršeta, ravnatelj HCR-a, izrazio je spremnost da naša iskustva prenese i zemljama u regiji te da se u budućem rovinjskom centru pomogne i njihovoj djeci žrtvama mina. (F. Ž.)

NERVOZA U VOJSCI MORA PRESTATI

ZAGREB - "Sastao sam se u petak s Račanom te smo razgovarali o nužnosti što bržeg preustroja Hrvatske vojske. Točno se mora odrediti tko ostaje u vojsci, a tko ide u mirovinu", kazao je predsjednik Stjepan Mesić jučer na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Predsjednik je napooenuo kako se ne smije dopustiti nervoza u vojsci, obećavši da pri novom ustroju nitko neće ostati bez posla. Na pitanje što misli o inicijativi Ivana Jakovčića o stvaranju regionalne Hrvatske, predsjednik Mesić je kazao kako to nije u žarištu njegova zanimanja.

Dolaskom na Cvjetni trg i kupnjom dviju knjiga Mesić je podržao akciju "Nepušenjem do jasnog vida", te je obećao potpisivanje donatorske kartice.

Organizatori su akcije, cilj koje je promidžba nepušenja i zdravog načina života, Lions hrvatska očna banka i Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar". Novcem koji se jučer prikupljao prodajom knjige "Očna banka" i putem dobrovoljnih priloga, kažu organizatori, prikupljat će se sredstva za nabavu nužne opreme za rad LHOB-a. Na listi čekanja za transplantaciju očnog tkiva je 450 ljudi, među kojima i 30-ak djece u dobi do šest godina, kojima je nužna hitna transplantacija zbog razvoja vida. (L. D.)

Adventska šopingmanija
Adventska šopingmanija
Vodič kroz najoriginalnije božićne darove za koje nećete morati izdvojiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas