Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

ZAVRŠENA RADIONICA ZA DJECU ŽRTVE MINA

21. srpnja 2002. u 00:00 83 prikaza

ROVINJ - Multimedijskom interaktivnom izložbom MATRIX, natjecanjem u streljaštvu i koncertom djece žrtava mina sa sastavom "Zabranjeno pušenje" u Rovinju je završena druga ljetna radionica psihosocijalne terapije za djecu žrtve mina. Taj se projekt već drugu godinu s uspjehom ostvaruje u rovinjskoj bolnici za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat", uz financijsku pomoć kanadske vlade od 150.000 dolara i u suradnji s Hrvatskom udrugom žrtava mina, Centrom za razminiranje i Ministarstvom vanjskih poslova RH te savjetnicom Dijanom Pleštinom. Damir Goršeta, ravnatelj HCR-a, izrazio je spremnost da naša iskustva prenese i zemljama u regiji te da se u budućem rovinjskom centru pomogne i njihovoj djeci žrtvama mina. (F. Ž.)

NERVOZA U VOJSCI MORA PRESTATI

ZAGREB - "Sastao sam se u petak s Račanom te smo razgovarali o nužnosti što bržeg preustroja Hrvatske vojske. Točno se mora odrediti tko ostaje u vojsci, a tko ide u mirovinu", kazao je predsjednik Stjepan Mesić jučer na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Predsjednik je napooenuo kako se ne smije dopustiti nervoza u vojsci, obećavši da pri novom ustroju nitko neće ostati bez posla. Na pitanje što misli o inicijativi Ivana Jakovčića o stvaranju regionalne Hrvatske, predsjednik Mesić je kazao kako to nije u žarištu njegova zanimanja.

Dolaskom na Cvjetni trg i kupnjom dviju knjiga Mesić je podržao akciju "Nepušenjem do jasnog vida", te je obećao potpisivanje donatorske kartice.

Organizatori su akcije, cilj koje je promidžba nepušenja i zdravog načina života, Lions hrvatska očna banka i Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar". Novcem koji se jučer prikupljao prodajom knjige "Očna banka" i putem dobrovoljnih priloga, kažu organizatori, prikupljat će se sredstva za nabavu nužne opreme za rad LHOB-a. Na listi čekanja za transplantaciju očnog tkiva je 450 ljudi, među kojima i 30-ak djece u dobi do šest godina, kojima je nužna hitna transplantacija zbog razvoja vida. (L. D.)

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?