Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKLIZAO NIZ PADINU OD 150 METARA

HGSS objavio sretnu vijest nakon 9 sati akcije spašavanja: Ozlijeđeni planinar predan liječnicima

Spašavanje kod Vaganskog vrha
Foto: HGSS
1/3
02.01.2022.
u 08:46

Unesrećeni planinar se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu kod Vaganskog vrha te je akcija spašavanja trajala gotovo 9 sati

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je kako je uspješno završena jedna od najtežih akcija spašavanja koju su imali. 

Naime, na Vaganskom vrhu jučer je niz padinu od 150 metara skliznuo planinar koji se prilikom pada teško ozlijedio pa su spašavatelji odmah krenuli u akciju na Velebitu. 

Kroz led i po nepristupačnom terenu tri ekipe su se probijale do planinara, a oko ponoći prva je ekipa stigla do njega. Tada je HGSS objavio da će transport planinara biti težak i dugotrajan. 

 

U akciji je sudjelovalo 27 spašavatelja iz stanica Gospić, Zadar, Split i Istra. 

Unesrećeni se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu kod Vaganskog vrha te je akcija spašavanja trajala gotovo 9 sati, objavio je HGSS.

Spašavatelji su ozlijeđenog planinara jutros predali Hitnoj pomoći. 

Komentara 2

RI
rimadanin
09:11 02.01.2022.

Kako to da kraj unesrećenog planinara nije sletio helikopter MORH-a , koji je navodno opremljen za noćno letenje , i prevezao ga u najkraćem vremenu do bolnice ili je bio opet u kvaru ????

ZH
zhecko
16:45 02.01.2022.

Po meni je neodgovoran osobenjak! Nisam planinar, ali poznanici planinari su objasnili da postoje pravila planinarenja, na koju visinu i ovisno o težine staze koliko članova mora imati grupa koja se penje. Na teškom terenu uže obavezno da niko nene može pasti ! Po mom mišljenju GSS bi trebala naplatiti troškove spašavanja da mu više nikada ne pada na pamet ovakva glupa avatura ! 😡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije