Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KUTINI

Završen remont Petrokemije, pojedini dijelovi još čekaju procjenu stanja nakon potresa

Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
12.02.2021.
u 14:50

Ukupan trošak remonta je 90 milijuna kuna

Sukladno planiranim rokovima u Petrokemiji, završio je remont proizvodnih pogona koji je obuhvatio postrojenja Amonijak, UREA, Prerada voda, Energana, Sumporna kiselina, DEE, PEPI, KAN 1, AN/KAN 2 i NPK 1.

Tijekom remonta je na postrojenju Amonijak provedena veća investicija ugradnje novog predgrijača zraka za loženje primarnog reformera, vrijedna oko 22 milijuna kuna.

Ukupan trošak remonta je 90 milijuna kuna pri čemu su u ovom remontu izvedene i razvojne investicije vezane uz unapređenje energetske učinkovitosti tvornice.

Pokretanje proizvodnje počelo je postepeno od 8. veljače pri čemu proizvodnja amonijevog nitrata neće krenuti dok se ne završe popravci na postrojenju AN/KAN 2 i cjelokupna procjena stanja postrojenja AN/KAN 2 vezano uz štete od potresa.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
23:31 12.02.2021.

Hrvatska je sretna zbog Njemackih i Americkih ulagaca , Njemci su ulozili novac , njihove banke nam daju povoljne ktedite a tek Amerikanci , daju nam jeftino plin , Sberbank , petrokemija Agrokor ....blago zemlji koja Njemce i Amerikance imaa za prijatelje ...kraj takvih nam ni ne trebaju neprijatelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije