Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a inflacija?

Rusi: Kriza rublja je gotova! Periodu nestabilnosti došao je kraj

rubalj
Foto: Reuters/PIXSELL
25.12.2014.
u 16:30

Među donesenim mjerama su povećanje kamatnih stopa s 10,5 na 17 posto i ograničenje izvoza žitarica, te mjere kontrole kapitala

Ruski ministar financija Anton Siluanov objavio je kako je kriza ruske valute gotova, javlja Wall Street Journal.

Nakon što je u odnosu na dolar, rubalj pao za više od 50% i prošlog tjedna dotaknuo rekordno nisku razinu, proteklih se dana ruska valuta stabilizirala nakon odluka mjerodavnih vlasti da zaustave pad i smanje inflaciju.

 - Mislimo da je periodu nestabilnosti došao kraj. Ključna stopa povećana je kako bi stabilizirala stanje na tržištu valuta, kazao je Siluanov.

Među donesenim mjerama su povećanje kamatnih stopa s 10,5 na 17 posto i ograničenje izvoza žitarica, te mjere kontrole kapitala.

Stručnjaci upozoravaju kako bi inflacija ove godine mogla doseći 11,5%, što je najveća razina od 2008. godine. To će dodatno otežati probleme s kojima je suočena ruska vlada.

>> Nije samo Rusija u panici zbog pada cijena nafte. Svijet je zabrinut!

Komentara 38

BF
brkonja fra brkati
18:01 25.12.2014.

Evo jedan komentar koji prilično vjerodostojno odražava ono što se stvarno događa !! Zatišje pred buru: Što nas zapravo čeka u 2015. godini?!Analitičari smatraju da je cijela povijest oko Rusije prvenstveno nastala zbog sinhroniziranog napada Rusije i Kine na dolarr kao najmoćnijeg oružja SAD-a. Umjetnim podizanjem vrijednosti dolara i obaranja cijene zlata, dalo je priliku Rusiji i Kini da dolare zamjene za zlato. SAD je ušla u vrtlog iz kojega ne može izaći bez obaranja dolara i cijele ekonomije. Ako podignu cijenu zlata, pada dolar, ako podignu cijenu dolara, a obore cijenu zlata, Rusija i KIna izbacuju dolare i kupuju zlato. Igru vode Rusija i Kina, SAD gubi. Da je stvar ozbiljna svjedoči i masovno i ubrzano povlačenje rezervi zlata iz SAD, od strane raznih zemalja.

BF
brkonja fra brkati
17:56 25.12.2014.

Sad će Rusija propasti,samo što nije.Ako ne slijedeće godine,onda sigurno one iza ili one iza te iza.Nema im spasa.Jao si ga njima !

BF
brkonja fra brkati
18:51 25.12.2014.

Marin Katusa tvrdi da je plan Kine i USA da se riješe USD kao dominantne svjetske valute i jedinog sredstva plaćanja u energetskom sektoru,20 i više godina planirana operacija .Time se najvećim parazitima i kriminalcima,koji kontroliraju FED,iz ruku izbija sredstvo sa kojim su reketarili i opljačkali cijeli svijet i gotovo sve narode doveli u dužničko ropstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije