Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRENJE VIRUSA U ITALIJI

Zaustavljaju se i tvornice. Giuseppe Pasini: 'Potrebna je suradnja cijele Europe'

Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/19
14.03.2020.
u 17:24

U Rim je stiglo devetoro (6 muškaraca i 3 žene) zdravstvenih stručnjaka koji su ostvarili odlične rezultate u Wuhanu na čelu s potpredsjednikom kineskog Crvenog križa Sunom Shuopengom

Srce industrije u regiji Lombardiji u Italiji, u Bergamu i Bresciai, zaustavlja se od ponedjeljka pred ofenzivom koronavirusa. Prestat će s radom tvrtke (Brembo, Gefran, Beretta, Alfa Acciai, Lonati, Lucchini, Riva Acciaio…) i ne zna se kada će ponovno otvoriti vrata, kazao je predsjednik industrijalaca u Bresciai, Giuseppe Pasini, koji je i predsjednik čelične industrije Feralpi.

Jednostavno se ne može ići naprijed posebno zbog straha koji se širi među djelatnicima, kazao je Pasini i dodao je kako je vlada dobro učinila što nije zaustavila tvornice, već im je dozvolila da same ocjenjuju od slučaja do slučaja. Pasini je kazao kako tvornice zatvaraju ne zato što ne mogu jamčiti zaposlenicima međusobnu udaljenost od najmanje jednog metra, već zato što se koronavirus širi. Bergamo i Brescia dva su grada u koja se preselilo žarište. 

A, kako će se izaći iz ove situacije? Potrebna je suradnja cijele Europe, drži Pasini i kaže kako je poslije Drugog svjetskog rata došlo do brzog razvoja upravo zato što su svi zajedno krenuli u obnovu. 

Koronavirus u Italiji
1/7

U Rim je stiglo devetoro (6 muškaraca i 3 žene) zdravstvenih stručnjaka koji su ostvarili odlične rezultate u Wuhanu na čelu s potpredsjednikom kineskog Crvenog križa Sunom Shuopengom. U subotu su razgovarali u rimskoj zaraznoj bolnici Spallanzani nakon čega su s direktorom te bolnici Giuseppeom Ippolitom održali konferenciju za novinare. Kineski stručnjaci, koji su donijeli i 18 tona sanitetskog materijala, razmijenili su iskustva s talijanskim znanstvenicima i naglasili kako uspjeh u borbi protiv koronavirusa leži u tome da se brzo reagira. Donijeli su i lijekove koje su upotrijebili u Wuhanu i koji će biti upotrebljeni u Italiji. Kineski znanstvenici će boraviti u Italiji 10 dana, te osim Rima posjetiti i Padovu i Milano. 

“Vi ste nam pomogli u prošlosti, sada je na nama da uzvratimo”, kazao je kineski veleposlanik u Rimu Li Junhua. 

Koliko je važna stroga karantena ponovno stiže potvrda iz mjesta Vo' Euganeo pokraj Padove gdje je umrla prva osoba od koronavirusa. Mještani su dva tjedna bili izolirani u svojim domovima i sada već drugi dan za redom nije zabilježen ni jedan novooboljeli. 

Talijani su u petak u 18 sati pokazali koliko su vezani i kako svi zajedno žele izvući sebe i zemlju iz epidemiološke krize time što su izašli na balkone i prozore i pjevali talijansku himnu ili druge pjesme ili jednostavno udarali po loncima. U subotu u 12 sati ponovno su izašli na balkone i prozore i zapljeskali liječnicima, medicinskom osoblju, općenito bolnicama zahvalivši im se tako na požrtvovnom radu. 

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Tema: Koronavirus 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije