Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zatvoreni dio sjednice: Evo koga je na nove funkcije imenovala Vlada

Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Lučke uprave Rijeka Renata Blažeković
16. studenoga 2017. u 18:17 22 komentara 15742 prikaza
Sjednica Vlade
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Na zatvorenom dijelu 66. sjednice Vlada RH utvrdila je stajališta za sastanke Europskoga vijeća - i to Vijeća za ekonomske i financijske poslove - proračun (ECOFIN Budget), 17. studenoga,  Vijeća za opće poslove (GAC), 20. studenoga, Vijeća za opće poslove - članak 50. (GAC - Art. 50), 20. studenoga i Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS), 20. i 21. studenoga ove godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Milijan Brkić MILIJAN BRKIĆ 'Karamarko, Kujundžić i Todorić nisu nagovarali Rohatinskog da se politički angažira'

Budući da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama EU na sastancima vijeća ona se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, prethodno ne objavljuju, navodi se u priopćenju.

Također, dinamika rada i priprema sastanaka vijeća je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska, dodaje se.

Hrvatska će Vlada, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima izvještavati Sabor.o stajalištima Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini EU.

Ustavnom sudu RH, Vlada se očitovala o prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH članka 5. stavka 2., članka 78. stavka 3. točke 4. i članka 127. Zakona o strancima.

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj. Usvojeno je i izvješće s pregledom zakonskih prijedloga iz Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu, s posebnim osvrtom na reformske prioritete.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima

Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Lučke uprave Rijeka Renata Blažeković, a novom članicom Upravnoga vijeća te lučke uprave imenovana je dr. Nina Perko.

Vlada je razriješila dosadašnju predsjednicu i člana Upravnoga vijeća Lučke uprave Ploče Jadranku Fržop  i Alena Gereka. Novom je predsjednicom Upravnoga vijeća Lučke uprave Ploče, Vlada imenovala mr. Maju Markovčić Kostelac, a članicom Renatu Blažeković.

Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Lučke uprave Dubrovnik Sven Jesenković, a novom je članicom Upravnoga vijeća imenovana Ana-Marija Batinović.

MORH: Vladina odluka o financiranju remonta helikoptera Mi-171 Sh

Zbog isteka mandata, razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje (HMZO) Miroslav Brzica. Novom je članicom Upravnoga vijeća HZMO-a, koja se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnoga vijeća (GSV) iz redova sindikata, imenovana Tajana Drakulić.

Vlada je imenovala predsjednika, zamjenika predsjednika i članove Nacionalnog  povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a temeljem prijedloga nadležnih ministarstava, ostalih tijela državne uprave, institucija u zdravstvu, predstavnika vjerske zajednice i predstavnika organizacija civilnog društva u području zdravstva, sukladno Odluci o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a.

Predsjednikom povjerenstva imenovan je prof. dr. Milan Kujundžić, zamjenikom predsjednika prof. dr. Josip Begovac, a članicama i članovima imenovani su: Dunja Skoko-Poljak, Zvjezdana Janičar, Tamara  Poljarević, Ana Mandac, Darko Tot, Mirna Kanduth, Marija Viličić,  Josip Mihaljević, brigadir Veljko Vukić, Nevenka Mišić, Damir Župan, Ines Loknar-Mijatović; Marko Markus, Tatjana Nemeth-Blažić, Irena Jukić,  Maja Vajagić, Ivan Alajbeg, Siniša Zovko, Gordana Kičin Ercegovac, Željka Karin, Mihael Skerlev, Antoinette Kaić-Rak, fra Tomislav Glavnik, Zoran Dominković, Tomislav Beganović i Ilinka Serdarević.
 
Vlada je razriješila dosadašnjega člana Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga  Anđelka Dundića te je novom članicom povjerenstva, kao predstavnicu Ministarstva pravosuđa, imenovala Janu Špero.

Vlada je izvan snage stavila zaključak kojim je dr. Tomislav Ćorić određen za člana Glavne skupštine društva INA-Industrija nafte d.d., koji predstavlja Vladu RH, dok je obnašao dužnost ministra rada i mirovinskoga sustava.

Vlada je donijela novi zaključak kojim se dr.Tomislav Ćorić određuje za člana Glavne skupštine društva INA-Industrije nafte d.d., koji predstavlja Vladu RH kao ministar zaštite okoliša i energetike.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada RH je Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. (HEP) predložila opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora društva i to: Nikole Brukete, Juraja Bukše, dr. Žarka Primorca, mr.  Igora Džajića,  dr. Ive Uglešića, i Mirka Žužića.

Za izbor novih članova Nadzornog odbora društva HEP d.d., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci predloženi su: dr. Goran Granić, dr. Marko Primorac i mr.  Jelena Zrinski Berger, navodi se u priopćenju iz Vlade.

>> Rasprava u Saboru o povjerenju Vladi

Sjednica Vlade
1 / 15
Rasprava u Saboru o povjerenju Vladi
Borislav Škegro Izgubio živce Škegro Marasu: 'Kako vas nije sram? Bili su ovdje puno jači igrači' Zdravko Marić Refinanciranje cestarskih dugova Veliki interes za obveznicu RH Sajam automobila Promjene Evo što se mijenja kod kupnje rabljenih vozila
A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Od početak vladavine ove vlade, u Narodnim novinama objavljeno je više imenovanja, razrješenja i opet imenovanja, nego za svih proteklih vlada. I sav sila očajnih nazovi novih zakona bez glave i repa, ali sa štetnim učincima po sve nas. Oh, ... prikaži još! da, i za to vrijeme naslušali smo se nemogućih izjava, ludosti, praznoglavih tlapnji, nagledali ulizivanja i poduilaženja....A Hrvatska...pa evo, još pomalo postoji...unatoč njima

 • Avatar Vlado_vs_antifašisti
  Vlado_vs_antifašisti:

  Žene dominiraju na parazitskim i odlično plaćenim poslovima a ove naše ekstremne feminjare i gejoliberalni mediji arlauču o nejednakosti i diskriminaciji

 • Deleted user:

  Kad počinje gradnja pelješkog mosta? Plenki izjasni se...