Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad zlatnog razdoblja
Povratak na članak

Zatopljenje je omogućilo razvoj Rimskog Carstva

Bilo je to razdoblje novog blagostanja, “rimski klimatski optimum”, kada se Carstvo širilo i živjelo u blagostanju zahvaljujući i stabilnim višim temperaturom. Sredozemlje je bilo 2 stupnja toplije.

Komentari 3

SI
sisavac
08:10 30.07.2020.

najjači staklenički plin je vodena para. a o njoj ni riječi u tim velikim znanstvenim epohalnim djelima. oscilacije sunčevog isijavanja traju oduvijek, i direktno utječu na temperature na zemlji. co2 je minoran u cijeloj priči, je sa koncentracijom u atmosferi od 0,039 % samo oni kojima je tehnička strana slaba mogu vjerovati da taj plin, porast koncentracije i za 100%, može nešto značiti u toj masi plinova u atmosferi. vodene pare ima do 4% u atmosferi, i ona je ključna u priči oko dizanja temperatura. ne co2, co (koji je inače 200 puta jači od co2 po ovom pitanju...). kad bi čovjek razmišljao svojom glavom, zapitao bi se zašto se utjecaj vodene pare zanemaruje, tj. uopće se ne istražuje (probajte pronaći neki 'jači' članak na tu temu...), ali se co2 pridaje odlučujuća uloga u procesu kojeg u prvom redu ne poznajemo uopće, imamo tisuće modela na isti kalup, svima njima je co2 ključni faktor, 'znanstvenici' se igraju dodavanje co2 u model, i usmjeravaju ga, programirano ,da izbacuje rezultate koje oni očekuju. model koji to ne radi se odbacuje. kome je u interesu na smanjivanju co2 zaraditi? naftaši su prije 100 i više godina odigrali već jedna takvu partiju, sa konopljom, proglasili je opasnom, drogom, i maknuli konkurenciju. povijest se uvijek ponavlja, sad neki novi klinci naftu i ugljen proglašavaju opasnim, a u pozadini su njihove tehnologije, tj. proizvod. briga za okoliš? da se stvarno netko brine ne bi dopustio da se šire građevinska područja.

VL
DU
Deleted user
01:21 30.07.2020.

Ovo bilo u daily mailu ima deset dana.

VL
NE
Nepokolebljiv
00:07 30.07.2020.

Sada nam jos trebaju neki "znanstvenici" otkriti srednjovjekovni ulaz u renesansu period zatopljenja pa cemo imati 3 potvrde da zatopljenje nije zlo. Uzrok nije vazan vazan je rezultat! Da li su uzrok ispusni plinovi automobila ili ispusni plinovi goveda u razdoblju obilja vazno je da ima vise CO2 pa da vegetacija buja jer ima hrane a tada i ljudi imaju izobilje hrane i razvijaju znanost i umjetnost a ne moraju se boriti kako prezivjeti do sutra. Klimafasisti krepajte!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.