Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATAR

‘Zatajeno nam je pismo namjere iz Grada Krapine’

Zlatar
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
20.06.2014.
u 16:00

oopćinsko vijeće 
HDZ i Nezavisni imaju većinu, pa ‘prebjeg’ u drugi LAG nije prošao

Gradsko vijeće Zlatara trebalo je glasati za prijedlog odluke da se Grad Zlatar pridruži Lokalnoj akcijskoj grupi “Zeleni bregi”, To bi značilo istupanje iz LAG-a “Srce Zagorja”, koji je osnovan prije dvije godine, no nema ni jednog projekta.

Gradonačelnik želi jačima

Sjedište LAG-a ‘Srce Zagorja’ je Zlatar, a u njemu su općine Mihovljan, Novi Golubovec, Mače i Lobor. Nedavno je Grad Krapina iskazao interes za priključenjem u taj LAG, zajedno s općinama Đurmanec, Radoboj, Jesenje i Petrovsko. Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović to je objasnio time što po novom zakonu LAG treba činiti deset općina i gradova. LAG ‘Zeleni bregi’ okuplja gradove Oroslavje i Donju Stubicu te općine Bedekovčinu, Mariju Bistricu, Zlatar Bistricu, Stubičke Toplice i Gornju Stubica, a nedavno su se pridružile i općine Bistra i Jakovlje. - Na tom je potezu i Gospodarska zona. S obzirom na tešku financijsku situaciju u Gradu Zlataru, nismo u mogućnosti stvarati uvjete za razvitak niti formirati zonu, a ona se nalazi par kilometara od nas - rekao nam je gradonačelnik Stanko Majdak. HDZ je bio protiv takve odluke.

Bez objašnjenja

Kako je rekao vijećnik Želimir Kurečić, to je paradoks. - Pa Grad Zlatar je osnivač tog LAG-a, a čudimo se tom prijedlogu gradonačelnika s obzirom na to da se našem LAG-u želi pridružiti Grad Krapina, s jakom općinom Radoboj, pa zar da to odbijemo - pita Kurečić te ističe kako je vijećnicima zatajeno pismo namjere Grada Krapine.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
16:26 20.06.2014.

Izoliranost, nema cesta nema industrije nema perspektive, lepi bregi zeleni oj zeleni oj zeleni, da Lager je sasvim prikladan naziv.

DU
Deleted user
16:31 20.06.2014.

E da, nema ni kravica koje paseju lepe brege zelene, oj zelene, oj zelene, a oni bi svejedno muzli.

KU
kumrovčanin
10:44 21.06.2014.

Opet višak slova OOPĆINSKO ...Može li netko objasniti što je pisac htio reći i o čemu se tu radi?To znaju valjda samo oni ljudi koji su bili na sastanku pa je njima jasan ovaj zapisnik, a ostali?!Novinski članak???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije