Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritizirao dio oporbe

Zastupnik HDZ-a: 'Lažno i zlonamjerno zazivanje raspada Schengena je besmislica'

Zagreb: Sabor raspravlja o Prijedlogu nacrta promjene Ustava Republike Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.10.2023.
u 15:34

"Milanovićevi mališani iz MOST-a lažima nastoje prouzročiti paniku i tako skupljati političke poene", poručio je Krunoslav Katičić

Saborski zastupnik Krunoslav Katičić (HDZ) kritizirao je pojedine članove oporbe te ustvrdio kako žele nanijeti štetu HDZ-u, Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću. Naime, spomenuo je "zazivanje raspada Schengena" do kojeg je došlo nakon navoda da će Slovenija uvesti nadzor na granici s Hrvatskom. 

"Lažno i zlonamjerno zazivanje raspada Schengena, kao i optuživanje Hrvatske za isto, potpuna je besmislica i ukazuje na krajnju neinformiranost. Nažalost, ne svjedočimo prvi puta kako Milanovićevi mališani iz MOST-a lažima nastoje prouzročiti paniku i tako skupljati političke poene", poručio je Katičić te takvu retoriku nazvao "pokvarenom, jadnom i gubitničkom". 

VIDEO Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na situaciju oko suspenzije Schengena

"Da se njih pita, litra ulja bi danas koštala više od 5 eura. Na svu sreću, ne pita se", ustvrdio je zastupnik.

Nejasnoće o uvođenju kontrola pokušao je ranije danas otkloniti i sam premijer Plenković na konferenciji za medije. On je, govoreći o toj temi, istaknuo kako je riječ o privremenom potezu koji nije novitet.

"Schengenski zakonik predviđa ovakve situacije. Ovo je prvi put za nas, ali to se nerijetko događalo", kazao je premijer te naveo: "Što se tiče ideje je li Schengen gotov, nije gotov". 

 

Komentara 6

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
19:06 19.10.2023.

Možda je Schengen propo, ali osovina HDZ-SDSS-Kajtazi neće nikada.

GO
goran2hr
15:41 19.10.2023.

Nakon uvođenja Shengena migranti još drskije i neometanije prelaze granicu. Slovenci nam uvode kontrolu i ometaju ljude koji granicu prelaze na zakoniti i pošten način. I što mi to onda imamo od tog Shengena? Kakva je to sveta krava kojoj se moramo klanjati? Sa Shengenom ili bez, nama isto i zato koga briga?!

Avatar canned heat
canned heat
21:26 19.10.2023.

Smrt HDZSDSS-u, sloboda narodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije